© Amnesty International

Práce Amnesty má pořád obrovský smysl, sám ji podporuji každý měsíc, říká v podcastu bývalý politický vězeň

  Podcast

Hostem devatenácté epizody AMNESTYcastu byl vydavatel samizdatové literatury, bývalý vězeň svědomí a ředitel knihovny Libri prohibiti Jiří Gruntorád.

Co pro politické vězně v Československu před rokem 1989 znamenala podpora mezinárodní lidskoprávní organizace? Jak se mu podařilo dostat ven z vězení básně Ivana Martina Jirouse? A proč vznikla knihovna Libri prohibiti – knihovna zakázaných knih? Rozhovor s Jiřím Gruntorádem, který na vlastní kůži zkusil komunistická vězení a v samizdatové edici vydal na 130 knih.

Novou epizodu AMNESTYcastu si můžete poslechnout přes platformy: SpotifyApple PodcastsGoogle PodcastsSoundCloud nebo přímo na našem webu: 


Předchozí epizody a další informace o podcastu Amnesty najdete zde. 

Aktuální petice

  Česká republika

Lidská práva a principy právního státu musejí být v Evropě chráněny

Lidé v Maďarsku a Polsku čelí v čím dál větší míře omezování svobody projevu, cenzuře médií, omezování nezávislosti soudů, útokům na příslušníky menšin a dalšímu porušování lidských práv nebo oslabování demokratických hodnot.

 

Aktuální počet podpisů: 3241 Náš cíl: 3500

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...