© Private

Obavy o zdravotní stav Guie Minhaie

  Článek

Gui Minhai si odsuzující rozsudek k deseti letům vězení vyslechl v roce 2020. Vzhledem ke špatným podmínkách v čínských věznicích, kde je běžnou praxí mučení, vyvstávají obavy o jeho zdraví.

Knihkupec Gui Minhai byl 24. února 2020 odsouzen k trestu odnětí svobody v délce deseti let a na pět byl zbaven politických práv na základě obvinění z "nezákonného poskytování zpravodajských informací zahraničním subjektům". Od svého odsouzení nemá přístup k rodině ani ke švédské konzulární pomoci, kterou by mohl čerpat díky svému švédskému občanství nabytému v roce 1996. 

Nyní vyvstávají vážné obavy ohledně jeho zdravotního stavu. Tomu v čínském vězení hrozí mučení a jiné špatné zacházení, což se může vážně podepsat na jeho zdraví. Čínská vláda musí Gui Minhaie okamžitě propustit. Do té doby mu musí být umožněn přístup k rodině, právníkům podle jeho výběru, konzulární podpoře a odpovídající lékařské péči.


Aktuální petice

  Čína

ČÍNA: LIDSKOPRÁVNÍ AKTIVISTKA MĚSÍCE DRŽENA V IZOLACI: LI ČCHIAO-ČCHU

Dne 16. února 2020 pekingská policie zatkla obránkyni lidských práv a výzkumnici v oblasti pracovního práva Li Čchiao-čchu (Li Qiaochu). Mladá aktivistka už několik měsíců neměla možnost kontaktovat rodinu nebo svého právníka.

 

Aktuální počet podpisů: 2648 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...