© Fanny Hedenmo

Nespravedlnost pokračuje: Odvolací soud potvrdil trest pro Omara Radiho

  Článek

Marocký investigativní novinář byl 19. července 2021 odsouzen k šesti letům vězení. Odvolací soud v Casablance nyní rozsudek potvrdil. Amnesty International však upozorňuje, že během obou soudních řízení byly několikrát porušeny standardy spravedlivého soudního procesu.

Odvolací soud v Casablance 3. března 2022 potvrdil šestiletý trest pro Omara Radiho za špionáž a znásilnění. Tento rozsudek byl vynesen v řízení, které porušovalo jeho právo na spravedlivý proces, včetně omezeného přístupu k právníkům, odepření práva na křížový výslech svědků obžaloby nebo vyloučení svědků obhajoby. Úřady musí Omaru Radimu umožnit spravedlivé obnovení procesu.


Aktuální petice

  Maroko

25 let vězení, samotka, zákaz návštěv – tak se v Maroku trestá právo na pokojný protest. Pomůžete?

Západosaharský aktivista Mohamed Lamine Haddi byl v roce 2013 odsouzen k 25 letům vězení kvůli účasti na protestech proti porušování lidských práv v zemi. K přiznání vykonstruovaných obvinění byl donucen mučením, ve vězení je držen na samotce. Od roku 2020 má zakázané návštěvy rodiny i právníka.

 

Aktuální počet podpisů: 1802 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...