© Kate Mamaisur/Amnesty International

Svědectví z obléhaného Charkova

Článek

Ukrajina publikován 4.5.2022

Anna Šaryhinová ze svého bytu v bombardovaném městě Charkov na webináři popisuje denní realitu ve válečné zóně.

"Nejen bezpečnost, ale i právo na život se stalo luxusem." Tak Anna popisuje novou realitu, která prostupuje bombardovaným městem. Situace v Charkově je hrozivá. Anna skrze webinář tyto informace a prožitky sdílí a snaží se tak lidem pomoci pochopit, jaké podmínky nyní na Ukrajině panují.

Link na záznam z webináře: https://youtu.be/Vh4Xr0URPfk

Aktuální petice

Rusko

Zdravotní sestřička z Krymu si odpykává sedmiletý trest, hrozí jí další vězení za vlastizradu a nutně potřebuje lékařskou péči. Pomůžete?

Irina Danilovič (Irina Danilovich) je zdravotní sestra z Ruskem okupovaného Krymu. Otevřeně kritizovala systém zdravotní péče na Krymu a odsuzovala politicky motivované stíhání obránců lidských práv. Za to byla ve vykonstruovaném procesu odsouzena k sedmi letům vězení. Ve vězení je jí odpírána zdravotní péče a její zdravotní stav je vážný. Pomozte jí podpisem petice.

Aktuální počet podpisů: 1176 Náš cíl: 3000

Podepíšu