© Private

Po 12 letech opět v Belgii

  Článek

Zastavte mučení   Maroko publikován 21.5.2022

Ali Aarrass byl v marockém vězení držen od dubna roku 2008. Nyní byl konečně propuštěn a dostal se do Belgie.

Ali Aarrass byl propuštěn 2. dubna 2020 uprostřed zdravotní krize vyvolané pandemií covid-19. Proto několik týdnů čekal v Maroku, než získal povolení k návratu do Belgie, kde v současnosti žije v blízkosti rodiny a přátel.

Přestože marocké úřady nadále trvají na narativu jeho napojení na teroristické skupiny, 60letý Aarrass nepřestává stát za svou nevinou a namísto toho podává svědectví o nelidském mučení v marockém vězení.

Díky vaší podpoře se nám podaří dosáhnout pozitivní změny přibližně u každého třetího případu. Naše činnost není financována státy ani velkými firmami, jsme závislí pouze na jednotlivých dárcích, jako jste vy. Podpořte nás, prosím, ještě dnes.

Aktuální petice

  Maroko

V novinových článcích rozkrýval politické kauzy, teď si kvůli své práci odpykává šestiletý trest ve vězení

Omar Radi je investigativní novinář a občanský aktivista z Maroka. Za svou práci obdržel několik cen. Rozkrýval politické kauzy, upozorňoval na korupci a je hlasitým kritikem marocké vlády. V červenci 2020 byl falešně obviněn z „ohrožení národní bezpečnosti“ a ze „znásilnění“. Následně byl odsouzen k šestiletému trestu vězení.

 

Aktuální počet podpisů: 2659 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...