© Charles Meacham/Demotix

Další rána pro LGBT komunitu v Rusku

  Článek

Diskriminace   Rusko publikován 18.6.2022

Ruská vláda se již v minulosti snažila zlikvidovat organizace Russian LGBT Network a Charitable Sphere Foundation, které se nejhlasitěji zasazují o ochranu práv LGBTQ komunity v zemi. V únoru 2022 soud v Petrohradě Charitable Sphere Foundation fakticky zrušil.

Soud v Petrohradě rozhodl v souladu s obviněními ministerstva spravedlnosti. Zástupce ministerstva tvrdil, že se Charitable Sphere Foundation schovává pod rouškou charitativní organizace, nezákonně ale "vykonává politickou činnost". Dále uvedl, že její aktivity směřují ke změně legislativy, včetně ruské ústavy. Ve své žalobě ruská vláda skupinu rovněž obvinila z šíření "názorů LGBT" a z aktivit, které jsou v rozporu s "tradičními hodnotami".

Charitable Sphere Foundation 21. dubna formálně rozpustila soudkyně Kujbyševského okresního soudu Taťjana Kuzovkina.

Aktuální petice

  Rusko

Čečna: Zastavte pronásledování a zabíjení gayů

11. července 2017 ruská nezisková organizace Russian LGBT Network zveřejnila nové informace ohledně situace homosexuálů v Čečensku. Iniciativa, která pomáhá lidem, kteří jsou pronásledováni v Čečenské republice kvůli své (údajné) homosexualitě, s lítostí konstatovala, že pronásledování LGBT lidí nadále pokračuje. Zjistili, že úřady vyhrožovaly jak obětem, tak i jejich rodinám, že pokud si budou stěžovat, obžalují je z falešného obviňování.

 

Aktuální počet podpisů: 2039 Náš cíl: 2500

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...