© Getty Images

Marčenko byl umístěn na samotku. Zakázali mu telefonické hovory s manželkou

  Článek

Dne 26. července umístily orgány trestanecké kolonie Oleksandra Marčenka do trestní cely s odůvodněním, že při odchodu do sprchy měl na sobě tričko, a nikoli vězeňský mundúr. Když se pokusil zavolat své ženě, ukázalo se, že její číslo bylo zablokováno vedením trestanecké kolonie.

Vzhledem k jeho vážnému zdravotnímu stavu hrozí, že mu nebude poskytnuta odpovídající lékařská péče, což by mohlo znamenat mučení nebo jiné špatné zacházení a další ohrožení jeho zdraví.

 

Oleksandru Marčenkovi je navíc bráněno v pravidelných telefonických hovorech s manželkou, což porušuje jeho právo na přístup k rodině a komunikaci s vnějším světem a mohlo by se rovnat nelidskému zacházení.

 

Požadujeme, aby byl Oleksandr Marčenko držen v podmínkách odpovídajících mezinárodním standardům a aby mu byla poskytnuta odpovídající lékařská péče.

 

Aktuální petice

  Rusko

Ukrajinský lidskoprávní aktivista válečným zajatcem Ruska. Pomůžete Maksymovi Butkevyčovi?

Maksym Butkevyč se jako dobrovolník přidal k ukrajinské armádě, aby bránil svoji vlast. V červenci 2022 se stal ruským válečným zajatcem. Od té doby je odstřižen od světa a ruská média proti němu vedou očerňovací kampaň. V březnu 2023 byl odsouzen v nespravedlivém soudním procesu k třinácti letům vězení za údajné válečné zločiny. Podepište petici a připojte se k boji za jeho okamžité propuštění.

 

Aktuální počet podpisů: 2208 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...