© Valery Sharifulin/TASS

Volání po odpovědnosti: FIFA by měla zaplatit kompenzaci vykořisťovaným migrantům

  Článek

Byznys a lidská práva   Katar publikován 2.8.2022

Mistrovství světa ve fotbale se v Kataru odehrálo na přelomu let 2021/2022. A všichni, včetně organizace FIFA, tiše přihlíželi hrozivé každodenní realitě zneužívaných migrantů na katarském území. FIFA by měla práci těchto lidí reflektovat a zaplatit alespoň 440 milionů dolarů jako kompenzaci.

Zacházení katarských úřadů s migranty je nedůstojné a jejich lidská práva jsou porušována na denní bázi. Přesto se v Kataru konají mezinárodní sportovní i jiné akce. Je nutné, aby mezinárodní organizace poskytující Kataru privilegium pořádat prestižní události, převzaly zodpovědnost a lidem, na jejichž takřka neoceněné práci mnohdy ony akce stojí, poskytnout alespoň částečnou kompenzaci.




Aktuální petice

  Katar

Vyzvěte FIFA, aby odpískala zneužívání migrujících pracovníků v Kataru

Mistrovství světa ve fotbale 2022 je jednou z nejočekávanějších sportovních událostí příštího roku. Přestože by se světový šampionát neobešel bez lidí, kteří kvůli němu do Kataru přijeli za prací, mnozí z nich na vlastní kůži zažívají zneužívání a vykořisťování ze strany zaměstnavatelů i státu. Amnesty International proto vyzývá Mezinárodní fotbalovou federaci (FIFA), aby využila svého vlivu a pomohla zastavit vykořisťování pracovníků.

 

Aktuální počet podpisů: 1524 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...