© Getty Images

Marčenkovo odvolání proti pokutě bylo zamítnuto

  Článek

Oleksandr Marčenko je Ukrajinec unesený, odsouzený a uvězněný ruskými úřady. Byla mu udělena pokuta za „znevážení ruských ozbrojených sil“, proti které se odvolal, ale soud odvolání zamítl.

Oleksandr Marčenko je Ukrajinec, který byl v prosinci 2018 unesen v Rusku a následně odsouzen za vynucené „přiznání“ k deseti letům vězení. Je s ním špatně zacházeno, nemá přístup k lékařské péči a bylo mu uděleno několik neoprávněných disciplinárních trestů. V prosinci 2022 mu byla uložena pokuta ve výši 30 tisíc rublů za přestupek „znevážení ruských ozbrojených sil“. Marčenko se proti pokutě odvolal. Správní soud v Burjatsku 7. února 2023 toto odvolání zamítl. Marčenko se chce odvolat i proti tomuto rozhodnutí. 

Po rozhodnutí soudu byl Marčenko umístěn na samotku na dobu šesti měsíců. Není mu dovolen kontakt se svou partnerkou. Dne 17. února byl převezen do trestanecké kolonie FKU IK-2 v hlavním městě Burjatska Ulan-Ude.

Aktuální petice

  Rusko

Ukrajinský lidskoprávní aktivista válečným zajatcem Ruska. Pomůžete Maksymovi Butkevyčovi?

Maksym Butkevyč se jako dobrovolník přidal k ukrajinské armádě, aby bránil svoji vlast. V červenci 2022 se stal ruským válečným zajatcem. Od té doby je odstřižen od světa a ruská média proti němu vedou očerňovací kampaň. V březnu 2023 byl odsouzen v nespravedlivém soudním procesu k třinácti letům vězení za údajné válečné zločiny. Podepište petici a připojte se k boji za jeho okamžité propuštění.

 

Aktuální počet podpisů: 2205 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...