© AFP via Getty Images

Pošlete vzkaz solidarity Vladimírovi Kara-Murzovi přímo do vězení!

  Článek

Novinář a opoziční politik Vladimír Kara-Murza byl odsouzen k 25 letům vězení za kritiku ruského režimu a války proti Ukrajině. Ukažte, že za ním stojíte, a pošlete mu vzkaz solidarity přímo do vězení.

Vězeň svědomí Vladimír Kara-Murza byl v dubnu 2023 odsouzen k 25 letům vězení za „vlastizradu,“ „vědomé šíření nepravdivých informací o ruských ozbrojených silách“ a „účast na činnostech nežádoucí organizace.“ Vladimír je novinář a jeden z nejvýznamnějších kritiků ruského režimu. Spolupracoval s několika opozičními skupinami a hrál významnou roli při přijímání Magnitského zákona, který uvaluje sankce na ruské činitele zodpovědné za porušování lidských práv. Vladimír přežil dva pokusy o otravu, za nimiž údajně stála ruská tajná služba FSB. Trpí polyneuropatií obou nohou, toto onemocnění by podle ruského práva mělo zabraňovat výkonu trestu. Přesto byl v říjnu 2023 přemístěn do trestanecké kolonie se zostřeným režimem v Omsku.

Podpořte Vladimíra Kara-Murzu a pošlete mu vzkaz přímo do vězení!


Jak by vzkaz solidarity měl vypadat?

  • Pošlete pohlednici nebo dopis. Neposílejte balíček – Vladimírovi může být dovoleno obdržet pouze omezený počet balíčků, a tak by se mohlo stát, že se k němu nedostane důležitá zásilka od jeho rodiny. 
  • Text by měl být v ruštině. Můžete například využít Google překladač, nebo použijte vzorový vzkaz.
  • Vzkaz může obsahovat kresbu nebo fotografii. 
  • Neposílejte vzkazy, které by mohly být považovány za výzvu k extremismu nebo ilegálním aktivitám. Pokud možno, vyhněte se otevřeně politickým textům. Nemusíte ani zmiňovat Amnesty International. 
  • Neposílejte vzkazy, které by mohly vypadat jako šifra.

 

Vzorový vzkaz:

  • Jsme s vámi! – Мы с вами!
  • Máte moji podporu! - мате моджи подпору!
  • Připojuji se k požadavkům na vaše okamžité osvobození! – Я присоединяюсь к требованиям о вашем немедленном освобождении! 


Adresa, kam poslat vzkaz solidarity:

Vladimir Vladimirovich Kara-Murza, born in 1981FKU IK-6 10 let Oktyabrya str., 176Omsk644009Russian Federation



Aktuální petice

  Rusko

Ukrajinský lidskoprávní aktivista válečným zajatcem Ruska. Pomůžete Maksymovi Butkevyčovi?

Maksym Butkevyč se jako dobrovolník přidal k ukrajinské armádě, aby bránil svoji vlast. V červenci 2022 se stal ruským válečným zajatcem. Od té doby je odstřižen od světa a ruská média proti němu vedou očerňovací kampaň. V březnu 2023 byl odsouzen v nespravedlivém soudním procesu k třinácti letům vězení za údajné válečné zločiny. Podepište petici a připojte se k boji za jeho okamžité propuštění.

 

Aktuální počet podpisů: 2260 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...