© Zhang Chunxiao

Dobrá zpráva: čínský právník na svobodě!

  Článek

Známý čínský právník v oblasti lidských práv Lu S ’wej byl propuštěn na svobodu a po několika měsících mohl mluvit se svou ženou.

Lu S ’wej byl propuštěn na kauci, stále mu ale hrozí možnost trestního stíhání. Jeho situaci proto nadále sledujeme.

 

Lu S ’wej je uznávaný právník, který zastupoval politické disidenty. V létě 2023 byl zadržen laoskou policií, když se plánoval vlakem dostat do Thajska a následně do Ameriky, kde žije jeho rodina. Po jeho nucené repatriaci z Laosu strávil několik měsíců v čínském vězení.

 

"Je možné, že Laos repatriací Lu S ’weje do Číny porušil mezinárodní smlouvy [o lidských právech]," řekl jeho kolega a právník v oblasti lidských práv, Wu Shaoping. "Pokud by ho čínská komunistická strana mučila a odsoudila, Laos by se také mohl dostat pod velký mezinárodní tlak."

 

Aktuální petice

  Čína

ČÍNA: LIDSKOPRÁVNÍ AKTIVISTKA MĚSÍCE DRŽENA V IZOLACI: LI ČCHIAO-ČCHU

Dne 16. února 2020 pekingská policie zatkla obránkyni lidských práv a výzkumnici v oblasti pracovního práva Li Čchiao-čchu (Li Qiaochu). Mladá aktivistka už několik měsíců neměla možnost kontaktovat rodinu nebo svého právníka.

 

Aktuální počet podpisů: 2648 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...