Amnesty International podporuje Prague Pride 2011

Článek

Diskriminace publikován 9.8.2011

V sobotu 13. srpna se v ulicích Prahy uskuteční pochod homosexuálů, leseb, bisexuálů a transgender osob (LGBT). Akce proběhne v rámci pětidenního Festivalu hrdosti a tolerance s názvem Prague Pride 2011. Svou účast přislíbila také Amnesty International ČR.

„Každý má právo na život bez diskriminace. Chceme podpořit právo na svobodu projevu a shromažďování a vyjádřit nesouhlas s útoky na osoby jiné sexuální orientace či genderové identity,“ uvedla k akci Dáša van der Horst, ředitelka Amnesty International ČR.

Amnesty International podporuje tzv. Prides po celé Evropě. V zemích jako je Rusko, Ukrajina nebo Moldavsko se ale dodnes Pride na podporu LGBT lidí zorganizovat nepodařilo. V některých případech státní úřady pochod nepovolily, jindy představovala hrozba fyzického násilí příliš vážné riziko, které se účastníci neodvážili podstoupit.

V zemích jako je Slovensko, Maďarsko, Bulharsko a Srbsko pochody LGBT hrdosti proběhly. Doprovázely je však výhružky nebo fyzické násilí.

Více informací naleznete na www.amnesty.cz nebo www.praguepride.cz

Zůstaňme v kontaktu

Odebírejte novinky a petice e-mailem.

Souhlasím se zpracováním osobních údajů podle Zásad o ochraně a zpracování osobních údajů AI ČR