Prohledávat obsah

nalezeno 6 výsledků:

Článek publikován 11.12.2017

Výstavba přehrady stále ohrožuje domorodé obyvatele

Amnesty International poukazuje na porušování lidských práv s tím, že plánovaná výstavba přehrady Site C porušuje pokyny OSN pro nucené vystěhování.

Článek publikován 14.10.2017

OBOUSTRANNĚ VÝHODNÝ ZPŮSOB KANADSKÉHO PŘIJÍMÁNÍ UPRCHLÍKŮ

Když Debbie Rix uviděla tragickou ikonickou fotografii tříletého Alana Kurdiho, ležícího bez života na pláži v Turecku, rozhodla se, že nastal čas něco udělat.

Případ publikován 22.6.2017

OBAVY O ZDRAVÍ PASTORA ODSOUZENÉHO NA DOŽIVOTÍ V PRACOVNÍM TÁBOŘE

Lim Hyeon-soo, odsouzený k doživotnímu vězení s těžkou prací v Severní Koreji, trpí řadou zdravotních problémů, včetně podvýživy, vysokého krevního tlaku, artritidy a žaludečních potíží, jež se u něj rozvinuly jako vedlejší účinek léku, který mu nebyl řádně podáván. Lim Hyeon-soo byl zadržen severokorejskými úřady údajně kvůli „spiknutí se záměrem svrhnout vládu“.

Článek publikován 8.2.2017

Uprchlíci, vítejte: po kanadsku

V době, kdy se většina evropských zemí handrkuje o desítky či stovky přesídlených uprchlíků, Kanada pomáhá ve velkém.

Případ publikován 21.9.2016

Kanada: Domorodí obyvatelé Peace River Valley

Peace River Valley (Údolí řeky míru) v severovýchodní Britské Kolumbii v Kanadě je jednou z mála oblastí v regionu, která byla do značné míry zachována v původním stavu z hlediska přírodních zdrojů. Dane-Zaa, Cree, Métis a ostatní domorodí obyvatelé jsou na údolí závislí zejména kvůli rybolovu, sběru lesních plodů, posvátné medicíně a speciálním obřadům. Jejich předkové jsou v této zemi pohřbeni. Přehrada s objemem 8 miliard metrů kubických, známá jako Site C, by měla zaplavit více než 80 kilometrů Údolí řeky míru a více než 20 kilometrů přítoků. Výsledná 9330 hektarů velká nádrž by tak zaplavila stovky kulturních a historických památek, včetně hrobů. Federální a provinční vlády umožnily začít s výstavbou navzdory tomu, že legálnost vybudování přehrady zatím stále řeší soudy.

Zůstaňme v kontaktu

Odebírejte novinky a petice e-mailem.

Souhlasím se zpracováním osobních údajů podle Zásad o ochraně a zpracování osobních údajů AI ČR

Art For Amnesty - obrazy k prodeji

Díky za upozornění...