AI žádá senátory, aby v Číně hovořili o lidských právech

Členové Výboru pro vzdělání, vědu, kulturu, lidská práva a petice Senátu PČR se ve dnech 20. - 30. října 2007 zúčastní cesty do Čínské lidové republiky. Amnesty International (AI) je proto požádala, aby při jednání s čínskými představiteli hovořili také o porušování lidských práv v této zemi.

Senátoři se mají setkat se zástupci Ministerstva kultury ČLR a navštívit olympijská sportoviště. AI senátorům poskytla dopisy, které vyjadřují znepokojení nad cenzurou médií a pronásledováním novinářů. AI zákonodárce požádala, aby je během své návštěvy předali zástupcům Ministerstva kultury a Pekingského organizačního výboru olympijských her. „Vzhledem k programu setkání by senátoři měli vyjádřit znepokojení nad zprávami o nesvobodě v práci čínských umělců a novinářů, kteří uplatňují své právo na svobodu vyjadřování v tištěných textech nebo na internetu,“ uvedl kampaňový koordinátor AI Filip Karel.

24.3.2016

Výhodný obchod s Čínou na úkor lidských práv?

Výzva prezidentovi ČR v souvislosti s návštěvou prezidenta Čínské lidové republiky Si Ťin-pchinga v Praze

4.5.2016

Jsme v jednom týmu

Amnesty International ČR startuje u příležitosti MS v hokeji kampaň za lidská práva v Rusku. Zaměřuje se na obránce lidských práv, svobodu slova a shromažďování.

11.2.2016

Čchen Čen-pching je ve Finsku se svou dcerou

Čchen Čen-pching z hnutí Falun Gong žije se svou dcerou konečně svobodný život ve Finsku.

3.8.2015

Thajsko musí přestat s posíláním Ujgurů do Číny kvůli hrozícímu mučení

Thajské úřady by měly zvážit vrácení 50 etnických Ujgurů zpět do Číny, kde jim hrozí, že budou mučeni, zmizí anebo budou popraveni. Čína by měla objasnit, kde je více než 100 již deportováných Ujgurů, žádá Amnesty International.