AI žádá senátory, aby v Číně hovořili o lidských právech

Členové Výboru pro vzdělání, vědu, kulturu, lidská práva a petice Senátu PČR se ve dnech 20. - 30. října 2007 zúčastní cesty do Čínské lidové republiky. Amnesty International (AI) je proto požádala, aby při jednání s čínskými představiteli hovořili také o porušování lidských práv v této zemi.

Senátoři se mají setkat se zástupci Ministerstva kultury ČLR a navštívit olympijská sportoviště. AI senátorům poskytla dopisy, které vyjadřují znepokojení nad cenzurou médií a pronásledováním novinářů. AI zákonodárce požádala, aby je během své návštěvy předali zástupcům Ministerstva kultury a Pekingského organizačního výboru olympijských her. „Vzhledem k programu setkání by senátoři měli vyjádřit znepokojení nad zprávami o nesvobodě v práci čínských umělců a novinářů, kteří uplatňují své právo na svobodu vyjadřování v tištěných textech nebo na internetu,“ uvedl kampaňový koordinátor AI Filip Karel.

1.12.2016

Slonková, Kubík: Zbraně nejsou banány, ty se nezkazí. Otevřete případ, v němž podezřelý je i stát, žádá AI

24.3.2016

Výhodný obchod s Čínou na úkor lidských práv?

Výzva prezidentovi ČR v souvislosti s návštěvou prezidenta Čínské lidové republiky Si Ťin-pchinga v Praze

4.5.2016

Jsme v jednom týmu

Amnesty International ČR startuje u příležitosti MS v hokeji kampaň za lidská práva v Rusku. Zaměřuje se na obránce lidských práv, svobodu slova a shromažďování.

11.2.2016

Čchen Čen-pching je ve Finsku se svou dcerou

Čchen Čen-pching z hnutí Falun Gong žije se svou dcerou konečně svobodný život ve Finsku.