Už jen rok ve vězení? Dopisy od AI zabraly

Tun Aung se dočkal několika snížení svého trestu, a podle Myanmarské Národní Komisí pro Lidská Práva (MNHC) si má ve vězení odpykat už jen rok a jeden měsíc. „Dopisy z nejrůznějších poboček Amnesty International, které mimo jiné požadovaly okamžité a bezpodmínečné propuštění Tun Aunga MNHC přijala. Po důkladném přezkoumání Komise tyto dopisy předala příslušným úřadům, aby se vyjádřeným znepokojením dostalo pečlivého zvážení,“ uvádí dopis adresovaný členu AI, který podepsal a odeslal předseda Komise Sit Myaing. Snažíme se potvrdit přesné datum jeho propuštění. MNHC také tvrdí, že Tun Aung má přístup k běžné lékařské péči včetně specializované léčby, a jeho rodina ho ve vězení v Inseinu může navštěvovat.

25.4.2016

Salah al-Khawaja propuštěn, Ebrahím Šaríf zase ve vězení

2.2.2016

PHYOE PHYOE AUNG VZKAZUJE AMNESTY: NEVZDÁVEJME TO!

Barmská vysokoškolačka se nebála protestovat proti omezování akademické svobody. Teď je ve vězení. V únoru 2015 organizovala studentská unie, kterou vede, pochod napříč zemí. Měl končit v Yangonu. Studenty ale zastavili při opouštění Letpadanu v centrální Barmě.

25.1.2016

Novinky k uvěznění Phyoe Phyoe Aung

2.9.2015

Přes vážné zdravotní problémy zůstává Narges ve vězení