Už jen rok ve vězení? Dopisy od Amnesty zabraly

Úspěch

Ve vězení měl strávit 17 let. Nespravedlivě. Teď je ale i díky Amnesty všechno jinak. Barmský lékař Tun Aung si už ve vězení odseděl dva roky. Teď ale do Amnesty přišel dopis od předsedy barmské Národní komise pro lidská práva (MNHC) Sita Myainga. Ten v dopise potvrdil výrazné snížení trestu pro Aunga a uvedl: „Dopisy z nejrůznějších poboček Amnesty International, které mimo jiné požadovaly okamžité a bezpodmínečné propuštění Tun Aunga, MNHC přijala. Po důkladném přezkoumání tyto dopisy komise předala příslušným úřadům, aby se vyjádřeným znepokojením dostalo pečlivého zvážení.“ Výsledkem je, že má Barmánec přístup k lékařské péči, může ho navštěvovat rodina a ve vězení zůstane maximálně jeden rok. Amnesty Tun Aunga podpořila v rámci kampaně Maraton psaní dopisů 2013.

6.12.2016

Maraton psaní dopisů už klepe na dveře...

Přidejte se k největší světové kampani za nespravedlivě vězněné a utlačované!

5.8.2016

Domácí vězení prodlouženo a Natálie děkuje za podporu!

2.2.2016

PHYOE PHYOE AUNG VZKAZUJE AMNESTY: NEVZDÁVEJME TO!

Barmská vysokoškolačka se nebála protestovat proti omezování akademické svobody. Teď je ve vězení. V únoru 2015 organizovala studentská unie, kterou vede, pochod napříč zemí. Měl končit v Yangonu. Studenty ale zastavili při opouštění Letpadanu v centrální Barmě.

25.1.2016

Novinky k uvěznění Phyoe Phyoe Aung