Liu má zdravotní problémy, prostřednictvím dcery poděkovala za podporu

Liu Ping má podle svědectví její dcery, Liao Minyue, stále problémy se žaludkem. Přesto, že předepsané léky jí nijak nepomohly, nebylo Liu Ping poskytnuto lékařské vyšetření. Matka z vězení prý také odeslala nejméně tři dopisy, které však dceři nedorazily.

Vyšlo také najevo, že po uvěznění Liu Ping jí její zaměstnavatel přestal posílat náhradu pro nadbytečnost a zrušil i příslib její starobní penze po dovršení 50 let. Společnost na stížnost reagovala tak, že Liu Ping byla oficiálně propuštěna, takže zaměstnavatel nemá žádnou povinnost cokoliv dál hradit.

Podle výpovědi dcery, která svou matku navštívila 16. února, je Liu Ping pohublejší a na pohled starší v porovnání s minulou návštěvou v prosinci 2014. Pořád si prý ale zachovává pozitivní myšlení. Stále nesmí číst Bibli a nedostala ani brýle, i když se její zrak velmi zhoršil. Liao Minyue sdělila matce, že díky Amnesty International jí lidé napsali tisíce dopisů a poslali několik Biblí. I když nic z toho Liu osobně nespatřila, byla velmi dojatá a vděčná a prosila o vyřízení přání šťastného čínského nového roku jejím přátelům a podporovatelům!

30.11.2015

Chen Zhenping vzkazuje: "Díky všem z České republiky za podporu!"

Cheng Zhenping se ve Finsku shledala se svou rodinou.

2.9.2015

Přes vážné zdravotní problémy zůstává Narges ve vězení

10.11.2015

Případ policejního útoku na Hakana Yamana bez pokroku

Tým Amnesty International nedávno mluvil s Hakanem Yamanem. V jeho věci nenastal žádný pokrok. Vyšetřování není dosud uzavřeno a stíhání má být teprve zahájeno.

11.2.2016

Čchen Čen-pching je ve Finsku se svou dcerou

Čchen Čen-pching z hnutí Falun Gong žije se svou dcerou konečně svobodný život ve Finsku.