Živá knihovna očima studentky

Atmosféra Živé knihovny je pokaždé jedinečná a nejlépe ji zachytí ten, kdo knihovnou sám prošel. Aneta Komendová, studentka posledního ročníku brněnského Biskupského gymnázia, se Živé knihovny zúčastnila v loňském školním roce. I letos se však zapojila do aktivit Amnesty International, tentokrát v roli fotografky, a zprostředkovala tak atmosféru rozhovorů mezi studenty a živými knihami.Jan Polyak se studenty mluví nejen o svém romském původu, ale taky o práci u městské policie a hlavně o hudbě, která je jeho vášní.
Soňa Zelisková je nevidomá, na knihovně tak vypráví o životě ve tmě, ale také o tom, kolik světla jí každý den přináší její rodina a keramická dílna.    Studenti mají možnost popovídat si se třemi osobnostmi. Výběr je vždycky náročný, protože každá z knih představuje zcela výjimečný příběh.Muslimové žijící v Evropě se denně potýkají s množstvím předsudků. Assem Atassi hovoří o svém životě, zvycích a také o současné situaci v Sýrii, odkud pochází.

10.12.2015

Živá knihovna, komiksy i muzika v Brně!

15.9.2015

Živá knihovna Amnesty na Foru 2000

Přijďte si zažít na vlastní kůži unikátní vzdělávací projekt Amnesty International – živou knihovnu!

30.4.2016

Přes 600 studentů se během 2 let potkalo s Amnesty živou knížkou.

Projekt "Živé knihovny Amnesty International – čtením k otevřenosti" je u konce, lidskoprávní vzdělávání v Amnesty ale jede dál.

1.3.2016

Amnesty na NGO Marketu 2016

Letošní bonus – Živá knihovna s aktivisty a zaměstnanci Amnesty!