Vyjádření Ensaf Haidar ohledně Raífovy situace

Raifova situace se podstatně zhoršuje. Podle jeho ženy, Ensaf Haidar, bude Raif souzen za odpadlictví od víry, čin který je v Saudské Arábii trestán smrtí, obvykle setnutím hlavy. Soudcem, který má rozhodnout o Raífově vině, je tentýž, který ho již dříve odsoudil k tisíci ranám bičem a vězení. Raífova žena potvrdila, že se ho soudce již dvakrát pokusil z odpadlictví obžalovat, ale neuspěl kvůli nedostatku pravomocí trestního soudu. Nyní se situace změnila a Raíf bude obžalován a s nejvyšší pravděpodobností odsouzen.
Ensaf Haidar apeluje především na vládu USA, aby zabránila nespravedlivému odsouzení a tlačila na vládu Saudské Arábie ohledně propuštění Raífa. Dále dodává, že Raíf nebyl bičován po celých jedenáct týdnů, takový úspěch je zásluhou mediální pozornosti tlačící na Saudskou Arábii, Aby se situace nezhoršila, nesmí taková pozornost oslabit. celý článek zde

Původní zdroj:

12.9.2016

BBC: Situace syrských uprchlíků v Libanonu se ještě zhoršuje - stát zpřísňuje zákony

6.4.2016

Pozitivní krok úřadů v Burkině Faso ke změně situace

1.9.2015

Protesty ve vesnici Nabí Sálih stále pokračují

22.6.2015

Nesnesitelná muka mojí rodiny – jak se srovnávám s bičováním mého manžela

Dopis manželky vězněného bloggera Raífa Badawího, odsouzeného na 10 let a tisíc ran bičem. Ensaf Hajdarová emigrovala do Kanady a zasazuje se za propuštění svého manžela, aktivisty bojujícího za svobodu slova v Saúdské Arábii.