Dhondub oslaví 39 narozeniny. Napište mu do vězení!

17.10. 2013 bude Dhondub Wangčchenovi 39 let. Posledních pět let svého života strávil ve vězení, další rok ho ještě čeká. Pošlete Dhondub Wangčchenovi vzkaz v tibetštině nebo vyjádřete svou podporu jeho ženě a dětem, kteří v současné době žijí v exilu v indické Dharamsale. https://www.amnesty.cz/pripad/dopisy/dhondup-wangcchen

Related stories

13.7.2019

Sencov oslavil narozeniny ve vězení

Ukrajinský režisér Oleg Sencov dnes slaví 43. narozeniny.

29.3.2019

AKTUÁLNĚ K PŘÍPADU NASRÍN: Naše výzva - posílejte dopisy!

Nasrín Sotudíová považuje rozhodnutí soudu, který ji v nespravedlivém soudním řízení obvinil a následně odsoudil, za nezákonné. Z tohoto důvodu se proti rozsudku nebude odvolávat.

2.5.2019

Venezuelský opoziční lídr Leopoldo López je na svobodě!

Leopoldo López přežil několik pokusů o atentát, byl obviněn z 26 trestných činů. V roce 2015 byl odsouzen k 13letému trestu. V roce 2017 byl sice propuštěn z vězení, ale trest si dál odpykával v domácím vězení. Teď je Leopoldo López konečně na svobodě.

5.3.2019

Mehman Husejnov, známý novinář a bloger z Ázerbájdžánu je na svobodě

Husejnov byl nespravedlivě odsouzen ke dvěma letům vězení za články o korupci státních úředníků. Před vypršením trestu proti němu úřady vznesly další obvinění.