Pákistánská křesťanka zatím zůstává v ochranné vazbě

Pákistánskou křesťanku propustili z vězení, kvůli obavám o její bezpečnost zatím zůstává v ochranné vazbě. Rozhodnutí pákistánského nejvyššího soudu vyvolalo řadu protestů. Demonstranti z řad radikálních muslimů dokonce požadovali veřejnou popravu Bibi i smrt soudců, kteří ji osvobodili. Itálie, Francie a Španělsko nabídli Bibi azyl.

„Udělám vše, co je v lidských silách, abych této ženě zabezpečil budoucnost,“ napsal na twitteru italský ministr vnitra Matteo Salvini. Také italské ministerstvo zahraničí uvedlo, že je připraveno podniknout všechny kroky, o nichž by mohla vláda v této záležitosti rozhodnout.

„Těším se na setkání s ní a její rodinou v Evropském parlamentu, jakmile to bude možné,“ uvedl na twitteru předseda Evropského parlamentu Ital Antonio Tajani.

Případ i nadále sledujeme.

Related stories

14.5.2019

Asia Bibiová je konečně volná!

Pákistánská křesťanka Asia Bibiová se bezpečně dostala z Pákistánu do Kanady, kde získala azyl. Informaci 8. května oznámil její právník. O den později zprávu potvrdilo i pákistánské ministerstvo zahraničních věcí. Bibiová už se v Kanadě setkala se svými dětmi.