Nasrín Sotudíové byla udělena Cena PEN Kurta Tucholského za rok 2018

  Článek

Diskriminace   Írán publikován 30.10.2018

Nasrín Sotudíová, íránská právnička a lidskoprávní aktivistka, byla vyhlášena vítězkyní Ceny PEN Kurta Tucholského za rok 2018.

„Cena PEN Kurta Tucholského pro rok 2018 byla Nasrín Sotudíové, právničce v oboru lidských práv a spisovatelce, udělena za odvahu v nekonečném boji za obranu slova proti cenzuře a umlčování ze strany Íránu,“ oznámila webová stránka organizace PEN.

„Boj Nasrín Sotudíové za spravedlnost při obhajobách spisovatelů, novinářů a ženských aktivistek v Íránu pokračuje,“ prohlásila porota PENu.

Aktuální petice

  Írán

Její sourozence tajně popravili, ona je už dvanáct let ve vězení. Pomůžete?

Íránka Maryam Akbari Monfaredová je již téměř dvanáct let nespravedlivě vězněna pouze kvůli svému kontaktu s příbuznými v zahraničí, již jsou členy exilové opoziční organizace Lidoví mudžahedínové. Dne 10. března 2021 byla převezena z věznice Evin v Teheránu do věznice v provincii Semnan, vzdálené přes 200 km od její rodiny, což je v rozporu jak s mezinárodním, tak íránským právem. Od června 2021 ji ve vězení nesmí rodina navštěvovat.

 

Aktuální počet podpisů: 2784 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...