Čečenský obránce lidských práv Ojub Titijev dostal čtyřletý trest

  Článek

Městský soud v Šali v Čečensku odsoudil obránce lidských práv Ojuba Titijeva na čtyři roky v trestní kolonii.

„Čtyřletý trest odnětí svobody pro Ojuba Titijeva je urážkou lidských práv, rozumu a spravedlnosti. Vynesením rozsudku, navzdory všem důkazům o nevině Titijeva, soud prokázal, jak hluboce je ruský soudní systém nedokonalý. Soud se ukázal být mocným nástrojem, který místní úřady použily k umlčení jednoho z posledních obránců lidských práv pracujících v Čečensku.“, Uvedla ředitelka Amnesty International pro východní Evropu a střední Asii, Marie Struthersová.
Titijev byl zatčen v lednu 2018, od té doby byl zadržován ve vyšetřovací vazbě. V březnu 2019 byl na základě článku 228, trestního zákoníku Ruské federace v nespravedlivém procesu shledán vinným z „držení drog“. 

Aktuální petice

  Rusko

Ukrajinský lidskoprávní aktivista válečným zajatcem Ruska. Pomůžete Maksymovi Butkevyčovi?

Maksym Butkevyč se jako dobrovolník přidal k ukrajinské armádě, aby bránil svoji vlast. V červenci 2022 se stal ruským válečným zajatcem. Od té doby je odstřižen od světa a ruská média proti němu vedou očerňovací kampaň. V březnu 2023 byl odsouzen v nespravedlivém soudním procesu k třinácti letům vězení za údajné válečné zločiny. Podepište petici a připojte se k boji za jeho okamžité propuštění.

 

Aktuální počet podpisů: 2195 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...