Malajsijské úřady zrušily všech devět obvinění z porušení pobuřovacího zákona proti politickému karikaturistovi Zunarovi.

Success

Related stories

2.4.2019

MYANMAR: Odsouzení novináři se odvolávají k Nejvyššímu soudu

Dva barmští novináři agentury Reuters se prostřednictvím svých právníku odvolali proti rozsudku u Nejvyššího soudu v Naypyidawu. Jejich apel byl soudem vyslechnut v úterý, 26.3.2019.

5.3.2019

Nasrín Sotudíové hrozí až 34 let ve vězení a 148 ran bičem

Íránská právnička Nasrín Sotudíová čelí až 34letému trestu ve vězení a 148 ranám bičem ve dvou probíhajících soudních procesech. Obvinění proti ní vznesená jsou přitom výlučně za její aktivity v oblasti lidských práv, včetně ochrany žen protestujících proti nucenému nošení hidžábu a její otevřený nesouhlas s trestem smrti.

5.3.2019

Mehman Husejnov, známý novinář a bloger z Ázerbájdžánu je na svobodě

Husejnov byl nespravedlivě odsouzen ke dvěma letům vězení za články o korupci státních úředníků. Před vypršením trestu proti němu úřady vznesly další obvinění.

12.3.2019

Írán: 33 let ve vězení a 148 ran bičem pro Nasrín Sotudíovou

Nasrín Sotudíovou odsoudili k 33letému trestu ve vězení a 148 ranám bičem. Na svém facebookovém profilu to uvedl její manžel Reza Khandan.