OSN vyzývá TripAdvisor k odpovědnosti

OSN vyzývá přes 100 společností zapojených do obchodních aktivit v nelegálních izraelských osadách k dodržování mezinárodních závazků.

Společnost TripAdvisor nabízí více než 70 různých ubytování, aktivit či atrakcí v nelegálních izraelských osadách na okupovaném palestinském území. Palestinští obyvatelé volají po dodržování lidských práv, včetně práva na životní úroveň, práva na bydlení, svobodu pohybu a práva na vzdělání.

Existence osad rovněž ochromuje palestinskou ekonomiku. Tím, že TripAdvisor turistický ruch v osadách aktivně podporuje, přispívá k porušování těchto lidských práv. Zveřejnění seznamu OSN je připomínkou toho, že dohody jsou nezákonné a nikdy nesmí být normalizovány. Kótované podniky nemají žádnou omluvu - pokračovat v jejich zapojení do izraelských osad znamená vědomě porušovat mezinárodní závazky.

Related stories

9.6.2020

Proč musí Spojené království zpochybnit izraelské plány připojit Západní břeh

Izrael plánuje formálně připojit všechna izraelská osídlení na Západním břehu Jordánu už k 1. červenci. Britská Amnesty kampaňačka popisuje, proč je to špatný plán.

23.7.2019

Na chlapce z osady koukali jako na zloděje. Teď je pedagog a vědecký pracovník

21.1.2020

Myanmarská vláda čelí obvinění z genocidy Rohingů

Mezinárodní soudní dvůr v Haagu nařídil myanmarské vládě, aby přijala okamžitá opatření a zabránila tak genocidě muslimského etnika Rohingů.

23.7.2019

Izrael: Bourání domů Palestinců je porušením mezinárodního práva

Izraelské úřady začaly s demolicí bytových domů v oblasti okupovaného Západního břehu Jordánu, který je pod přímou správou Palestinců. Nelegální postup Izraele kritizuje kromě Amnesty i Evropská unie.