Kambodžanku propustili z vězení. Její případ projedná odvolací soud.

Kambodžská aktivistka uvězněná na základě falešných obvinění byla poté, co výzvu Amnesty International za její propuštění podepsalo víc než 85 000 lidí, propuštěna na kauci. Bophovou propustili po soudním přelíčení 22. 11. 2013. Jednání se zúčastnili zástupci neziskových organizací a OSN. Před budovou soudu na mladou aktivistku čekalo několik stovek příznivců a také její manžel s malým synem. Obvinění proti ní zatím nebyla stažena a případ bude znovu projednávat odvolací soud.

Related stories

5.3.2019

Mehman Husejnov, známý novinář a bloger z Ázerbájdžánu je na svobodě

Husejnov byl nespravedlivě odsouzen ke dvěma letům vězení za články o korupci státních úředníků. Před vypršením trestu proti němu úřady vznesly další obvinění.

18.3.2019

Nenecháme Nasrín Sotudíovou trpět ve vězení!

Na íránské ambasádě jsme předali 6000 podpisů a upozornili na nesmyslnost vězení a bičování pro lidskoprávní právničku.

18.7.2019

Novináři ve vězení drží hladovku!

Dva z novinářů, Sanaz Alahyariová a její manžel Amirhossein Mohammadifar ve vězení od 4.7. drží hladovku na protest proti jejich několikaměsíčnímu věznění.

12.3.2019

Írán: 33 let ve vězení a 148 ran bičem pro Nasrín Sotudíovou

Nasrín Sotudíovou odsoudili k 33letému trestu ve vězení a 148 ranám bičem. Na svém facebookovém profilu to uvedl její manžel Reza Khandan.