Zapojte se s Amnesty

I vy můžete pomoci.

Petice opravdu fungují! Přidejte svůj podpis na některou z petic Amnesty:

Mladé studentce hrozí deportace do Aghánistánu

Sýrie: Pomozte evakuovat 529 zraněných z Ghúty

Zastavme zadržování uprchlíků na řeckých ostrovech

O úspěších, k nimž výrazně přispěly i petice, si můžete přečíst zde.

Myslíte si, že by Česká republika mohla v současné uprchlické krizi pomoci více?

Napište vzkaz české vládě, jak a proč by to podle Vás měla udělat a my ho společně s dalšími předáme českým politikům.

Amnesty International požaduje po lídrech Evropy, aby umožnili lidem v nouzi přístup k mezinárodní ochraně.

Sdílejte nás klip - https://www.youtube.com/watch?v=wWJGsdgoSko

Jen během letošního roku zemřely před evropskými břehy stovky lidí. Mnoho dalších bylo nuceno vrátit se do své vlasti, ze které uprchli před válečnými konflikty či pronásledováním. Dostat se do bezpečí přes stále vzrůstající hradby je pro ně pořád těžší.

18.6.2018

Světový den uprchlíků: Utrpení doma střídá peklo v Libyi

Amnesty připomene veřejnou preformancí hrůzy, které prožívají uprchlíci v Libyi

16.5.2018

Rok a půl po rozpuštění tábora v Calais je situace nadále kritická

Zákrok francouzské policie, kterým byla zlikvidována “džungle” v Calais, nic nevyřešil. Uprchlíci se rozprchli po celé Francii a část z nich se nyní vrací zpět na místo. Podmínky jsou však kritické a není zde dostatek přístřešků. Hlavními obětmi jsou děti, které se britská vláda zdráhá přijmout.

9.5.2018

Evropský systém uprchlických kvót skončil. Nahradí ho Dublin IV?

Relokační mechanismus skončil, ale počet uprchlíků putujících do Evropy se má během letních měsíců opět zvýšit. Navzdory politickým slibům je nový evropský azylový systém, tzv. Dublin IV, na mrtvém bodě. Kvůli nedodržení uprchlických kvót navíc čeká Českou republiku soudní spor s Evropskou komisí, který může vyústit v udělení značné pokuty.

3.5.2018

MigračníMýty à la online chat mají nabídnout lidem argumenty a fakta

Amnesty International Česká republika startuje zítra, 3. května, novou kampaň na podporu práv uprchlíků. Jmenuje se MigračníMýty a je parafrází na oblíbenou chatovou aplikaci WhatsApp.

26.4.2018

Amnesty International vás zve na výstavu "I WELCOME" v pražském DOXu!

Projekt I WELCOME vznikl z iniciativy organizace Art for Amnesty. Ve světové premiéře ho představuje Centrum současného umění DOX ve spolupráci s Amnesty International Česká Republika a Českým rozhlasem Vltava.