Zapojte se s Amnesty

I vy můžete pomoci.

Amnesty International požaduje po lídrech Evropy, aby umožnili lidem v nouzi přístup k mezinárodní ochraně.

Sdílejte nás klip - https://www.youtube.com/watch?v=wWJGsdgoSko

Jen během letošního roku zemřely před evropskými břehy stovky lid. Mnoho dalších bylo nuceno vrátit se do své vlasti, ze které uprchli před válečnými konflikty či pronásledováním. Dostat se do bezpečí přes stále vzrůstající hradby je pro ně pořád těžší.

17.11.2017

Počet uprchlíků roste, koncem loňského roku jich na světě bylo 66 milionů

Přes deset milionů lidí bylo v minulém roce nuceno opustit své domovy. Vyplývá to z výroční zprávy Úřadu vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR). Bezmála třetina z nich odešla hledat azyl do zahraničí, ostatní zůstali vysídleni ve své domovině. Podle zprávy se tak momentálně z důvodů perzekuce, konfliktů, násilí a porušování lidských práv po světě pohybuje 65,6 milionů vysídlených lidí.

10.11.2017

FIFA pod tlakem: musí řešit zneužívání v souvislosti s výstavbou pro MS ve fotbale

FIFA by měla okamžitě jednat o řadě kritických doporučení uvedených ve zprávě jejího Poradního výboru pro lidská práva.

4.11.2017

Řecko: Žadatelé o azyl na řeckých ostrovech v otřesných podmínkách

30.10.2017

Taibeh prosí Norsko: Neposílejte nás do Afghánistánu!

Obrovskou vlnu podpory vyjádřilo 3. října 2017 v norském Trondheimu více než 1 000 středoškoláků, když protestovali proti hrozbě vlády vyhostit do Afghánistánu jejich spolužačku, Taibeh Abbasiovou. Přinášíme vám přepis emotivního proslovu, který Taibeh přednesla.

17.10.2017

Detence a deportace syrských uprchlíků: Na hraně mezinárodního práva