Příběhy

SEXUÁLNÍ ZNEUŽÍVÁNÍ MIGRANTŮ A UPRCHLÍKŮ

Sexuální násilí a zneužívání bohužel tvoří nedílnou část cesty za bezpečím mnoha žen. Amnesty International mluvila s mnoha ženami, které byly při útěku převaděči a zločineckými skupinami znásilněny či jinak sexuálně zneužívány. Ženy, které nebyly schopny zaplatit výkupné, byly v některých případech za své propuštění či možnost pokračovat v cestě nuceny k sexu.

SYRŠTÍ UPRCHLÍCI V LIBANONU

Libanon je zemí, která poskytla útočiště již na 1,2 milionu syrských uprchlíků. Se čtyřmi a půl miliony obyvatel je tak zemí, která má největší hustotu uprchlíků v poměru k domácímu obyvatelstvu a tento počet je tak obrovskou zátěží pro celou zemi a její infrastrukturu.

UPRCHLÍCI V ŘECKU

O svůj příběh a zkušenosti s novým životem v Řecku se s námi podělil 27letý Saleh. Z jeho vyprávění v člověku zůstane především zděšení a otázka, jak je tohle v Evropě v 21. století možné…

Uprchlíci v Řecku

Syrští uprchlíci v Libanonu

23.5.2017

Sexuální zneužívání migrantů a uprchlíků

30.3.2017

Dohoda mezi EU a Tureckem: rok ostudy pro Evropu

25.3.2017

Uprchlíci uvěznění v Řecku potřebují funkční plán

Ostudný postoj Evropy ke globální uprchlické krizi vejde do dějin jako skvrna na našem kolektivním svědomí. Stejně jako špatné zacházení se zvládnutelným počtem lidí hledajících ochranu na jejích hranicích.