Muhannad al-Hassání byl propuštěn z vězení

Muhannad al-Hassání byl v červnu 2011společně s dalšími osmi politickými vězni propuštěn. Výzvu za jeho propuštění v té době v ČR podepsalo přes 7000 lidí včetně V. Havla, J. Bartošky, A. Langerové atd. Al-Hassání má ale zákaz vykonávání právní praxe a je neustále sledován syrskou tajnou službou. Tisíce lidí bylo v Sýrii v posledních letech uvězněno, mnoho z nich je drženo v izolaci nebo mučeno. Nejméně dvanáct lidí podle informací Amnesty International zemřelo v důsledku mučení ve vazbě. Situace v Sýrii je dlouhodobě velmi vážná.

7.5.2019

Aktivista Bayram Mammadov byl po měsíci propuštěn z vězení

Ázerbájdžánský aktivista Bayram Mammadov byl 29. dubna propuštěn z vazby, kde strávil 30 dní za údajný odpor vůči policejním příkazům.

2.5.2019

Venezuelský opoziční lídr Leopoldo López je na svobodě!

Leopoldo López přežil několik pokusů o atentát, byl obviněn z 26 trestných činů. V roce 2015 byl odsouzen k 13letému trestu. V roce 2017 byl sice propuštěn z vězení, ale trest si dál odpykával v domácím vězení. Teď je Leopoldo López konečně na svobodě.

4.4.2019

Aktivista Bayram Mammadov byl na základě smyšlených obvinění znovu zatčen

Ázerbájdžánský aktivista Bayram Mammadov byl zadržen 30. března a odsouzen k 30 dnům správní vazby za odpor vůči policejním příkazům. Amnesty International věří, že obvinění jsou vykonstruovaná.

25.2.2019

Ojub Titiev si 11. března 2019 u soudu vyslechne rozsudek

11. března 2019 vynese soud rozsudek nad Ojubem Titijevem, vedoucím ruské nevládní organizace Memorial se sídlem v Čečensku.