Muhannad al-Hassání byl propuštěn z vězení

Muhannad al-Hassání byl v červnu 2011společně s dalšími osmi politickými vězni propuštěn. Výzvu za jeho propuštění v té době v ČR podepsalo přes 7000 lidí včetně V. Havla, J. Bartošky, A. Langerové atd. Al-Hassání má ale zákaz vykonávání právní praxe a je neustále sledován syrskou tajnou službou. Tisíce lidí bylo v Sýrii v posledních letech uvězněno, mnoho z nich je drženo v izolaci nebo mučeno. Nejméně dvanáct lidí podle informací Amnesty International zemřelo v důsledku mučení ve vazbě. Situace v Sýrii je dlouhodobě velmi vážná.

25.2.2019

Ojub Titiev si 11. března 2019 u soudu vyslechne rozsudek

11. března 2019 vynese soud rozsudek nad Ojubem Titijevem, vedoucím ruské nevládní organizace Memorial se sídlem v Čečensku.

11.1.2019

Johan Teterissa je volný

17.4.2018

Blogger Druklo propuštěn, přesto případ sledujeme.

Podle zpráv, které jsme dostali, je Druklo volný, nicméně zůstává pod policejním dohledem. proto jeho případ budeme nadále sledovat.

12.4.2018

DOBRÉ ZPRÁVY Z FILIPÍN: JERRYME CORRE JE PROPUŠTĚN!

Od ledna 2018 se uskutečnila série slyšení týkající se Jerrymeho drogových obvinění. Dne 2. března byl schválen návrh zastavení trestního stíhaní a to kvůli nedostatku důkazů. Jerryme byl propuštěn tentýž den.