Muhannad al-Hassání byl propuštěn z vězení

Muhannad al-Hassání byl v červnu 2011společně s dalšími osmi politickými vězni propuštěn. Výzvu za jeho propuštění v té době v ČR podepsalo přes 7000 lidí včetně V. Havla, J. Bartošky, A. Langerové atd. Al-Hassání má ale zákaz vykonávání právní praxe a je neustále sledován syrskou tajnou službou. Tisíce lidí bylo v Sýrii v posledních letech uvězněno, mnoho z nich je drženo v izolaci nebo mučeno. Nejméně dvanáct lidí podle informací Amnesty International zemřelo v důsledku mučení ve vazbě. Situace v Sýrii je dlouhodobě velmi vážná.

17.4.2018

Blogger Druklo propuštěn, přesto případ sledujeme.

Podle zpráv, které jsme dostali, je Druklo volný, nicméně zůstává pod policejním dohledem. proto jeho případ budeme nadále sledovat.

12.4.2018

DOBRÉ ZPRÁVY Z FILIPÍN: JERRYME CORRE JE PROPUŠTĚN!

Od ledna 2018 se uskutečnila série slyšení týkající se Jerrymeho drogových obvinění. Dne 2. března byl schválen návrh zastavení trestního stíhaní a to kvůli nedostatku důkazů. Jerryme byl propuštěn tentýž den.

9.8.2017

Lim Hyeon-soo by měl být volný!

Agentura Reuters informovala, že by měl být pastor propuštěn 9. 8. na svobodu údajně z humanitárních důvodů!

21.2.2018

Etiopie: Eskinder Nega propuštěn!

Minulý týden etiopský novinář a vězeň svědomí Amnesty International Eskinder Nega vyšel z vězení jako svobodný člověk, když jemu a dalším 745 vězňům udělili vládní milost. 25. března byl znoviu vzat do vazby, nicméně 5. dubna 2018 se stal znovu volným.