Muhannad al-Hassání byl propuštěn z vězení

Muhannad al-Hassání byl v červnu 2011společně s dalšími osmi politickými vězni propuštěn. Výzvu za jeho propuštění v té době v ČR podepsalo přes 7000 lidí včetně V. Havla, J. Bartošky, A. Langerové atd. Al-Hassání má ale zákaz vykonávání právní praxe a je neustále sledován syrskou tajnou službou. Tisíce lidí bylo v Sýrii v posledních letech uvězněno, mnoho z nich je drženo v izolaci nebo mučeno. Nejméně dvanáct lidí podle informací Amnesty International zemřelo v důsledku mučení ve vazbě. Situace v Sýrii je dlouhodobě velmi vážná.

17.4.2018

Blogger Druklo propuštěn, přesto případ sledujeme.

Podle zpráv, které jsme dostali, je Druklo volný, nicméně zůstává pod policejním dohledem. proto jeho případ budeme nadále sledovat.

12.4.2018

DOBRÉ ZPRÁVY Z FILIPÍN: JERRYME CORRE JE PROPUŠTĚN!

Od ledna 2018 se uskutečnila série slyšení týkající se Jerrymeho drogových obvinění. Dne 2. března byl schválen návrh zastavení trestního stíhaní a to kvůli nedostatku důkazů. Jerryme byl propuštěn tentýž den.

3.7.2017

Liu Sia-po stále ve vězení

Velmi smutná zpráva přichází z Číny. U Liu Sia-po se rozvinula rakovina jater. Nyní je v nemocnici, přesto není, ani podmínečně, propuštěn. Rodina trvá na léčbě mimo vězení a Amnesty nadále tlačí na urychlené bezpodmínečné propuštění.

9.8.2017

Lim Hyeon-soo by měl být volný!

Agentura Reuters informovala, že by měl být pastor propuštěn 9. 8. na svobodu údajně z humanitárních důvodů!