Kuba po odstoupení Castra - příležitost k reformám

Amnesty International (AI) v reakci na oznámení Fidela Castra, že se již nevrátí do prezidentského úřadu, prohlásila: "Nové vedení Kuby musí tuto příležitost využít k zavedení potřebných reforem, které zajistí ochranu lidských práv."

"Změny na Kubě je třeba zahájit bezpodmínečným propuštěním všech vězňů svědomí, soudním přezkoumáním rozsudků vynesených v nespravedlivých procesech, zrušením trestu smrti a přijetím opatření, která zajistí respekt k základním svobodám a nezávislost soudnictví," prohlásil Javier Zun~iga, poradce AI. Po pondělním propuštění čtyř disidentů zůstává v kubánských věznicích ještě nejméně 58 vězňů svědomí.Amnesty International vyzvala nové vedení Kuby, aby do země vpustilo kontrolní orgány OSN a nezávislé organizace na ochranu lidských práv. Další apel směřuje k mezinárodnímu společenství, zejména Spojeným státům. Ty by měly zrušit embargo, které zhoršuje sociální a ekonomickou situaci Kubánců.

3.11.2016

Dopis Ildara manželce z vězení

2.11.2016

Update k lidskoprávní situaci v Ruské federaci

říjen 2016

21.10.2016

Výzkum Amnesty: Jak jsou na tom aplikace s ochranou soukromí uživatelů?

Facebook/WhatsApp jsou co do bezpečnosti nejlépe hodnocenými aplikacemi pro zasílání zpráv. Pouze 3 z 11 testovaných firem zabývajících se moderními technologiemi poskytuje ve výchozím nastavení svých aplikací end-to-end šifrování.

4.10.2016

Noviny AI Brno k 25 letům Amnesty v Česku