Maraton psaní dopisů 2007: Češi napsali více než 700 dopisů na podporu obětí bezpráví

776 dopisů a přání letos putovalo z České republiky za těmi, kterým jsou ve světě upírána jejich práva. Lidé z Prahy, Brna, Ostravy, Olomouce, Pardubic, Ústí nad Labem a Jihlavy psali v loňském prosinci do pěti zemí světa. Prohlédněte si interaktivní mapu s výsledky loňského Maratonu.

Pokud jste se loňského Maratonu nestihli zúčastnit, můžete svůj dopis napsat i nyní.

Rusko – „Tohle není život“

V dubnu 2003 zmizel uprostřed dne z ulice Grozného dvadvacetiletý student a dobrovolný aktivista Artur Akhmatkanov. Od té doby ho nikdo neviděl. Podle očitých svědků zadrželi tehdy Artura příslušníci ruských bezpečnostních sil. Rok po jeho zmizení však vojenský státní zástupce jakékoli zapojení ruské armády popřel. Napiště dopis ruskému prezidentu Putinovi a vyzvěte ho, aby vysvětlil, proč bylo vyšetřování Arturova zmizení zastaveno. Svou podporu můžete vyjádřit Arturově matce, která svého syna nepřestala hledat a říká: „I dnes si myslím, že možná dnes, nebo zítra, mi vrátí mého syna … Každou noc se mi o něm zdá a ve dne pořád pláču ... To už není život. Pro mne vše skončilo. Já nežiju. Jen chodím po zemi.“ Stáhněte si kontakty a další informace.

3.10.2017

Maraton psaní dopisů 2017

17.3.2017

Závěrečná zpráva z Maratonu psaní dopisů 2016

27.12.2017

Maraton psaní dopisů: Kdo nám píše?

Shackelia Jacksonová z Jamajky posílá dopis všem, kdo se jí snaží pomoct v rámci Amnesty kampaně Maraton psaní dopisů.

13.12.2017

Maraton psaní dopisů 2017: Amnesty pořádá největší světovou kampaň za lidská práva

Maraton psaní dopisů pokračuje - podepisujte online!