Maraton psaní dopisů 2007: Češi napsali více než 700 dopisů na podporu obětí bezpráví

776 dopisů a přání letos putovalo z České republiky za těmi, kterým jsou ve světě upírána jejich práva. Lidé z Prahy, Brna, Ostravy, Olomouce, Pardubic, Ústí nad Labem a Jihlavy psali v loňském prosinci do pěti zemí světa. Prohlédněte si interaktivní mapu s výsledky loňského Maratonu.

Pokud jste se loňského Maratonu nestihli zúčastnit, můžete svůj dopis napsat i nyní.

Rusko – „Tohle není život“

V dubnu 2003 zmizel uprostřed dne z ulice Grozného dvadvacetiletý student a dobrovolný aktivista Artur Akhmatkanov. Od té doby ho nikdo neviděl. Podle očitých svědků zadrželi tehdy Artura příslušníci ruských bezpečnostních sil. Rok po jeho zmizení však vojenský státní zástupce jakékoli zapojení ruské armády popřel. Napiště dopis ruskému prezidentu Putinovi a vyzvěte ho, aby vysvětlil, proč bylo vyšetřování Arturova zmizení zastaveno. Svou podporu můžete vyjádřit Arturově matce, která svého syna nepřestala hledat a říká: „I dnes si myslím, že možná dnes, nebo zítra, mi vrátí mého syna … Každou noc se mi o něm zdá a ve dne pořád pláču ... To už není život. Pro mne vše skončilo. Já nežiju. Jen chodím po zemi.“ Stáhněte si kontakty a další informace.

3.12.2018

Napiš dopis, zachráníš život

Amnesty startuje další ročník největší lidskoprávní kampaně za nespravedlivě vězněné a perzekvované lidi MARATON PSANÍ DOPISŮ. Letošním tématem jsou statečné ženy – obránkyně lidských práv.

23.1.2019

Maraton psaní dopisů - 16637 ručně psaných dopisů! Díky.

Je důležité si připomínat, že podpora lidských práv není samozřejmostí a stejně tak důležité je umět to ocenit!

3.12.2018

Blesk.cz o Maratonu psaní dopisů

20.3.2019

Giyas Ibrahimov a Bayram Mammadov, mladí aktivisté z Ázerbájdžánu jsou konečně na svobodě!

Mladí aktivisté byli propuštěni na základě prezidentské milosti udělené 16. března 2019.