Sdružení i občané protestují proti nesnášenlivosti

Amnesty International dlouhodobě bojuje proti rasismu, xenofobii, antisemitismu a dalším projevům nesnášenlivosti, které se v našem regionu dosud nestaly minulostí.

V České republice v posledních dnech vzbudil pozornost nahlášený pochod Mladých národních demokratů, který má 10. listopadu projít centrem Prahy, tzv. židovským městem. Akce má údajně za cíl protestovat proti účasti České republiky na okupaci Iráku. Mnohá sdružení i jednotlivci mají vážné obavy, že tento deklarovaný záměr není pravdivý a že účastníci, kteří mají pocházet z řad pravicových extremistů, akci zneužijí k popírání lidských práv.

Amnesty International je přesvědčena, že je třeba vyjadřovat odpor vůči etnické a náboženské nesnášenlivosti. Podporuje proto ty, kteří se nenásilnou formou staví za lidskou důstojnost.

15.1.2020

EU zasahuje, aby zastavila zneužívání polských soudců

Evropská komise chce pomocí CJEU zastavit ohrožování soudců v Polsku.

10.1.2020

Dostali jsme odpověď od hongkongské vlády

Hongkongská vláda zareagovala na naši petici:

25.4.2019

Írán musí propustit obránkyně práv žen zadržené za pokojné protesty proti nucenému zahalování

Amnesty žádá okamžité a bezpodmínečné propuštění zadržených žen, odvážných aktivistek.

17.4.2019

Egypt: Parlament schválením změn v ústavě ukázal naprostou lhostejnost k lidským právům

Už tak kritická lidskoprávní situace v Egyptě se může ještě zhoršit. Ohroženi jsou aktivisti, odpůrci režimu i běžní občané Egypta. Návrh teď projde referendem.