Soni Soni - vývoj případu

Soni Sodi a její mu synovci Lingram Kodopimu byla 7. února 2014 povolena kauce v souvislosti s obviněním, že jako kurýři převáděli ze společnosti Essar finanční prostředky maoistickým rebelům. Soni Sodi je nyní zproštěna viny v pěti z osmi případů, ve dvou případech jí byla povolena kauce. Její synovec byl zproštěn obvinění v jednom bodě obžaloby, v druhém mu byla povolena kauce. Na Soni Sodi bude pravděpodobně podána další žaloba, ona ani její právníci ale zatím nemají podrobnější informace.

22.6.2020

Studenti stále ve vězení

Amnesty požaduje propuštění nespravedlivě uvězněných studentů

11.6.2020

Polsko: Vysvětlete domovní prohlídku a zadržení aktivistů ve Varšavě!

Amnesty prošetřuje zatčení a zadržení aktivistů, kteří se angažovali v akci s autobusem poukazující na vládní falšování statistik o COVID-19.

23.3.2020

Obránkyně lidských práv vypovídá před soudem

Loujain al-Hathloulová je jednou z jedenácti aktivistek, která po dvou letech strávených ve vazbě vypovídá před soudem.

24.10.2019

14 polských žen je nevinných – soud zrušil všechna obvinění!

Polský soud zrušil obvinění proti 14 polským ženám, které byly v listopadu 2017 napadeny během pochodu organizovaného u příležitosti Dne nezávislosti ve Varšavě.