Kosenko musí nastoupit do psychiatrické léčebny, Savjolov dostal 2,7 roku

Soud zamítl odvolání Michajla Kosenka proti obvinění z účasti na nepokojích a použití síly proti policistům a nařídil, aby podstoupil nařízenou psychiatrickou léčbu. Soud také zamítl žádost o nový psychiatrický znalecký posudek. Miachajlův obhájce žádal soud o zastavení trestního stíhání, očekává se ale, že Michajla v nejbližších dnech převezou do psychiatrické léčebny. V případu z Blatného náměstí zazněly následující rozsudky: Artjom Savjolov - 2 roky a 7 měsíců odnětí svobody; Sergej Krivov - 4 roky; Stepan Zimin, Aleksej Polikovič a Denis Lutskevič - 3,5 roku; Jaroslav Bělousov - 2, 5 roku; Andrej Barabanov dostal 3 roky a 7 měsíců odnětí svobody; Aleksandra Naumovová ( Dukhaninová ) - dostala 3 roky a 3 měsíce podmíněného trest. Soud rozhodl, že ačkoli se obžalovaní nedopustili trestného činu žhářství, podíleli se na poškozování cizího majetku a jejich jednání ohrožovalo životy policistů. I když jsou tresty nižší, než navrhoval státní zástupce, je tento případ stále provázen velkou mírou nespravedlnosti. Někteří z demonstrantů by měli brzy dostat příležitost se odvolat. Případ dál sledujeme a stále požadujeme jejich okamžité propuštění.

14.12.2017

Další úspěch Amnesty: Vězni svědomí z Krymu propuštěni.

8.12.2017

Ali Feruz dostal pokutu, zadržení trvá

Ruské úřady nadále drží Aliho Feruze v detenci. navíc dostal pokutu ve výši 85 dolarů

8.9.2017

Demokratická republika Kongo: Vláda musí dostát závazku učinit přítrž dětské práci do roku 2025

V reakci na příslib vlády Demokratické republiky Kongo (DRK) o vymýcení dětské práce v sektoru těžby do roku 2025 reaguje Seema Joshi, vedoucí sekce Byznys a lidská práva Amnesty International:

21.2.2018

Etiopie: Eskinder Nega propuštěn!

Minulý týden etiopský novinář a vězeň svědomí Amnesty International Eskinder Nega vyšel z vězení jako svobodný člověk, když jemu a dalším 745 vězňům udělili vládní milost. 25. března byl znoviu vzat do vazby, nicméně 5. dubna 2018 se stal znovu volným.