Kosenko musí nastoupit do psychiatrické léčebny, Savjolov dostal 2,7 roku

Soud zamítl odvolání Michajla Kosenka proti obvinění z účasti na nepokojích a použití síly proti policistům a nařídil, aby podstoupil nařízenou psychiatrickou léčbu. Soud také zamítl žádost o nový psychiatrický znalecký posudek. Miachajlův obhájce žádal soud o zastavení trestního stíhání, očekává se ale, že Michajla v nejbližších dnech převezou do psychiatrické léčebny. V případu z Blatného náměstí zazněly následující rozsudky: Artjom Savjolov - 2 roky a 7 měsíců odnětí svobody; Sergej Krivov - 4 roky; Stepan Zimin, Aleksej Polikovič a Denis Lutskevič - 3,5 roku; Jaroslav Bělousov - 2, 5 roku; Andrej Barabanov dostal 3 roky a 7 měsíců odnětí svobody; Aleksandra Naumovová ( Dukhaninová ) - dostala 3 roky a 3 měsíce podmíněného trest. Soud rozhodl, že ačkoli se obžalovaní nedopustili trestného činu žhářství, podíleli se na poškozování cizího majetku a jejich jednání ohrožovalo životy policistů. I když jsou tresty nižší, než navrhoval státní zástupce, je tento případ stále provázen velkou mírou nespravedlnosti. Někteří z demonstrantů by měli brzy dostat příležitost se odvolat. Případ dál sledujeme a stále požadujeme jejich okamžité propuštění.

6.4.2016

Rozšíření zákona o partnerství v Řecku

11.4.2016

Oleg Sencov a Oleksandr Kolčenko převezeni do vězění

8.4.2016

Historické rozhodnutí filipínského soudu o mučení ze strany policie

Policista odsouzen za mučení Jerrymeho Correho

4.2.2016

Světoví lídři musí v Londýně předložit ambiciózní dohodu

Světoví lídři v Londýně se musí na konferenci o Sýrii zavázat k nové ambiciózní a transformační multimiliardové dohodě pro syrské uprchlíky a pro země, které je v oblasti hostí. Apeluje na to koalice více než devadesáti humanitárních a lidskoprávních organizací.