Kosenko musí nastoupit do psychiatrické léčebny, Savjolov dostal 2,7 roku

Soud zamítl odvolání Michajla Kosenka proti obvinění z účasti na nepokojích a použití síly proti policistům a nařídil, aby podstoupil nařízenou psychiatrickou léčbu. Soud také zamítl žádost o nový psychiatrický znalecký posudek. Miachajlův obhájce žádal soud o zastavení trestního stíhání, očekává se ale, že Michajla v nejbližších dnech převezou do psychiatrické léčebny. V případu z Blatného náměstí zazněly následující rozsudky: Artjom Savjolov - 2 roky a 7 měsíců odnětí svobody; Sergej Krivov - 4 roky; Stepan Zimin, Aleksej Polikovič a Denis Lutskevič - 3,5 roku; Jaroslav Bělousov - 2, 5 roku; Andrej Barabanov dostal 3 roky a 7 měsíců odnětí svobody; Aleksandra Naumovová ( Dukhaninová ) - dostala 3 roky a 3 měsíce podmíněného trest. Soud rozhodl, že ačkoli se obžalovaní nedopustili trestného činu žhářství, podíleli se na poškozování cizího majetku a jejich jednání ohrožovalo životy policistů. I když jsou tresty nižší, než navrhoval státní zástupce, je tento případ stále provázen velkou mírou nespravedlnosti. Někteří z demonstrantů by měli brzy dostat příležitost se odvolat. Případ dál sledujeme a stále požadujeme jejich okamžité propuštění.

23.3.2020

Echo24: Budou mít Maďaři mimořádný stav až do konce roku?

26.2.2020

Čína: Knihkupec, který dostal trest 10 let vězení, musí být propuštěn

Absurdní obvinění ze špionáže je výsměch spravedlnosti.

7.2.2020

Emil Ostrovko děkuje z vězení za vaši podporu

"Během posledních několika měsíců jsem dostal vzkazy solidarity z celého světa, které mi dodaly obrovskou sílu a inspiraci.

20.3.2019

Čečenský obránce lidských práv Ojub Titijev dostal čtyřletý trest

Městský soud v Šali v Čečensku odsoudil obránce lidských práv Ojuba Titijeva na čtyři roky v trestní kolonii.