Džábar Mádžrí je znovu ve vězení. Kvůli hádce se soudními úředníky.

Džábara zatkli 18. 4. 2014 a od té doby je zadržován ve vězení v Mahdia v centrální části Tuniska. Ve stejný den šel zjistit termín příštího zasedání soudu a pohádal se se soudními úředníky. Jeho právníci teď čekají, jestli Džábar bude obviněn nebo jestli ho úřady v nejbližších dnech propustí. Rodina ho ve vězení mohla navštívit 23. 4. a byl prý velmi rozrušený a sklíčený z toho, co se stalo. Rodina zároveň potvrdila informaci, že Džábar má zákaz vycestovat mimo Tunisko, který může zrušit pouze soud.

4.4.2019

Aktivista Bayram Mammadov byl na základě smyšlených obvinění znovu zatčen

Ázerbájdžánský aktivista Bayram Mammadov byl zadržen 30. března a odsouzen k 30 dnům správní vazby za odpor vůči policejním příkazům. Amnesty International věří, že obvinění jsou vykonstruovaná.

12.3.2019

Írán: 33 let ve vězení a 148 ran bičem pro Nasrín Sotudíovou

Nasrín Sotudíovou odsoudili k 33letému trestu ve vězení a 148 ranám bičem. Na svém facebookovém profilu to uvedl její manžel Reza Khandan.

17.12.2018

Arzhang Davoodi

Arzhang Davoodi (65 let), si zlomil obě nohy a vážně poranil rameno poté, co byl ve vězení zbit a strčen ze schodů.

21.2.2018

Etiopie: Eskinder Nega propuštěn!

Minulý týden etiopský novinář a vězeň svědomí Amnesty International Eskinder Nega vyšel z vězení jako svobodný člověk, když jemu a dalším 745 vězňům udělili vládní milost. 25. března byl znoviu vzat do vazby, nicméně 5. dubna 2018 se stal znovu volným.