Džábar Mádžrí je znovu ve vězení. Kvůli hádce se soudními úředníky.

Džábara zatkli 18. 4. 2014 a od té doby je zadržován ve vězení v Mahdia v centrální části Tuniska. Ve stejný den šel zjistit termín příštího zasedání soudu a pohádal se se soudními úředníky. Jeho právníci teď čekají, jestli Džábar bude obviněn nebo jestli ho úřady v nejbližších dnech propustí. Rodina ho ve vězení mohla navštívit 23. 4. a byl prý velmi rozrušený a sklíčený z toho, co se stalo. Rodina zároveň potvrdila informaci, že Džábar má zákaz vycestovat mimo Tunisko, který může zrušit pouze soud.

21.2.2018

Etiopie: Eskinder Nega propuštěn!

Minulý týden etiopský novinář a vězeň svědomí Amnesty International Eskinder Nega vyšel z vězení jako svobodný člověk, když jemu a dalším 745 vězňům udělili vládní milost. 25. března byl znoviu vzat do vazby, nicméně 5. dubna 2018 se stal znovu volným.

15.2.2018

Teodora Vasquézová z El Salvadoru je na svobodě!

Měla být ve vězení 30 let, po 11 je volná. Bojovali jsme za ni při Maratonu psaní dopisů 2015.

15.6.2017

Aktuálně.cz: Ildar Dadin znovu odsouzený

3.7.2017

Liu Sia-po stále ve vězení

Velmi smutná zpráva přichází z Číny. U Liu Sia-po se rozvinula rakovina jater. Nyní je v nemocnici, přesto není, ani podmínečně, propuštěn. Rodina trvá na léčbě mimo vězení a Amnesty nadále tlačí na urychlené bezpodmínečné propuštění.