Vyjádření solidarity s lidmi v Libanonu a Izraeli

V pondělí 7. srpna 2006 si členové a sympatizanti Amnesty International (AI) na pietních shromážděních po celém světě připomenou oběti porušování mezinárodního humanitárního práva v Libanonu a Izraeli.

Lidé na shromážděních, která proběhnou v zemích včetně Venezuely, Francie, Austrálie, Sierra Leone, stejně jako v Izraeli a Libanonu, budou požadovat okamžité zastavení útoků a uvalení zbraňového embarga na Izrael a Hizballáh. Účastníci také vyjádří solidaritu s civilisty postižených zemí a uctí oběti konfliktu.AI v ČR vyzývá českou veřejnost, aby v tento den alespoň na chvíli věnovala své myšlenky probíhajícímu konfliktu a lidem, které ohrožuje.Minulý týden vyslala AI do Izraele a Libanonu své výzkumné mise, které dokumentují porušování lidských práv.

10.10.2017

Velká Británie: Amnesty odhalila nelegální obchod se zbraněmi s Jižním Súdánem v hodnotě 46 milionů dolarů vyjednaný přímo před očima úřadů

Zpráva zveřejněná dnes Amnesty International odhaluje, jakým způsobem fiktivní firma (tzv. „prázdná skořápka“) z centra londýnského West Endu posloužila jako prostředník v obrovských potenciálních obchodech se zbraněmi do válkou zničeného Jižního Súdánu a dalších zemí, a to díky mezerám v zákonech, které dělají z Velké Británie útočiště pro firmy zapojené do nelegálních převozů zbraní.

27.9.2017

HN: Ázerbájdžánské dělostřelectvo se chlubí českými houfnicemi

26.9.2017

České zbraně v Ázerbájdžánu – opravdu funkční kontrola?

Podle sdělení HN došlo k tomu, že se v Ázerbajdžánu přes zbrojní embargo objevily mimo jiné české zbraně Dana – M1.

13.9.2017

iDnes: Největší německá zbrojovka chce regulovat vývoz