Vyjádření solidarity s lidmi v Libanonu a Izraeli

V pondělí 7. srpna 2006 si členové a sympatizanti Amnesty International (AI) na pietních shromážděních po celém světě připomenou oběti porušování mezinárodního humanitárního práva v Libanonu a Izraeli.

Lidé na shromážděních, která proběhnou v zemích včetně Venezuely, Francie, Austrálie, Sierra Leone, stejně jako v Izraeli a Libanonu, budou požadovat okamžité zastavení útoků a uvalení zbraňového embarga na Izrael a Hizballáh. Účastníci také vyjádří solidaritu s civilisty postižených zemí a uctí oběti konfliktu.AI v ČR vyzývá českou veřejnost, aby v tento den alespoň na chvíli věnovala své myšlenky probíhajícímu konfliktu a lidem, které ohrožuje.Minulý týden vyslala AI do Izraele a Libanonu své výzkumné mise, které dokumentují porušování lidských práv.

5.1.2018

Hlídací pes o vyzbrojování tzv. Islámského státu

27.12.2017

Aktuálně o zbraních v Jemenu

14.11.2017

Sýrie: Strategie „vzdát se nebo hladovět“ je zločin proti lidskosti

Všichni civilisté, kteří zažili obléhání a intenzivní bombardování, neměli jinou možnost než místo opustit nebo zemřít v rámci tzv. dohod o „usmíření“ mezi syrskou vládou a ozbrojenými opozičními skupinami.

9.11.2017

INFO.CZ: Britské zbraně v rukou Saúdů páchají zvěrstva v Jemenu. Obchod se za dva roky zvýšil o 500 %

V článku se mimo jiné píše: "Kritikou nešetří ani Polly Trustcottová z Amnesty International. „Tato čísla jsou další připomínkou toho, jak se vláda Spojeného království zřejmě víc zajímá o konečný součet financí za prodej v oblasti zbrojního průmyslu, než o potřebu chránit civilní obyvatelstvo,“ říká analytička zahraničních vztahů z britské pobočky Amnesty Internetional."