Vyjádření solidarity s lidmi v Libanonu a Izraeli

V pondělí 7. srpna 2006 si členové a sympatizanti Amnesty International (AI) na pietních shromážděních po celém světě připomenou oběti porušování mezinárodního humanitárního práva v Libanonu a Izraeli.

Lidé na shromážděních, která proběhnou v zemích včetně Venezuely, Francie, Austrálie, Sierra Leone, stejně jako v Izraeli a Libanonu, budou požadovat okamžité zastavení útoků a uvalení zbraňového embarga na Izrael a Hizballáh. Účastníci také vyjádří solidaritu s civilisty postižených zemí a uctí oběti konfliktu.AI v ČR vyzývá českou veřejnost, aby v tento den alespoň na chvíli věnovala své myšlenky probíhajícímu konfliktu a lidem, které ohrožuje.Minulý týden vyslala AI do Izraele a Libanonu své výzkumné mise, které dokumentují porušování lidských práv.

19.9.2016

Výzva vládě ČR: Saúdská Arábie nemůže porušovat mezinárodní právo

V Ženevě se v září 2016 konalo 33. zasedání Rady OSN pro lidská práva. Amnesty International proto apeluje na vládu České republiky, aby podpořila výzvu k přezkoumání případů porušování lidských práv v Jemenu a zaslala jí níže uvedený dopis.

26.8.2016

Vývoz zbraní z ČR za rok 2015: víc než polovina do zemí s represivním režimem!

Amnesty analyzuje výroční zprávu Ministerstva průmyslu a obchodu ČR.

19.8.2016

Horizont ČT24: rozhovor o mučení vězňů v Sýrii

18.8.2016

Sýrie: šokující zpráva o týrání, nelidských podmínkách a hromadných úmrtích ve vládních věznicích

V syrských věznicích a detencích umírá 300 lidí měsíčně. Mnozí jsou umučeni.