Vyjádření solidarity s lidmi v Libanonu a Izraeli

V pondělí 7. srpna 2006 si členové a sympatizanti Amnesty International (AI) na pietních shromážděních po celém světě připomenou oběti porušování mezinárodního humanitárního práva v Libanonu a Izraeli.

Lidé na shromážděních, která proběhnou v zemích včetně Venezuely, Francie, Austrálie, Sierra Leone, stejně jako v Izraeli a Libanonu, budou požadovat okamžité zastavení útoků a uvalení zbraňového embarga na Izrael a Hizballáh. Účastníci také vyjádří solidaritu s civilisty postižených zemí a uctí oběti konfliktu.AI v ČR vyzývá českou veřejnost, aby v tento den alespoň na chvíli věnovala své myšlenky probíhajícímu konfliktu a lidem, které ohrožuje.Minulý týden vyslala AI do Izraele a Libanonu své výzkumné mise, které dokumentují porušování lidských práv.

11.1.2018

Lidovky o barmské vládě a vraždách Rohingů

8.1.2018

Írán: Zastavte tvrdé zákroky a vyšetřete smrt demonstrantů

Íránské úřady musí zajistit právo na pokojný protest, vyšetřovat zprávy o tom, že bezpečnostní síly nezákonně používají střelné zbraně proti neozbrojeným demonstrantům a chránit stovky zadržených před mučením a jiným špatným zacházením.

5.1.2018

Hlídací pes o vyzbrojování tzv. Islámského státu

27.12.2017

Aktuálně o zbraních v Jemenu