Vyjádření solidarity s lidmi v Libanonu a Izraeli

V pondělí 7. srpna 2006 si členové a sympatizanti Amnesty International (AI) na pietních shromážděních po celém světě připomenou oběti porušování mezinárodního humanitárního práva v Libanonu a Izraeli.

Lidé na shromážděních, která proběhnou v zemích včetně Venezuely, Francie, Austrálie, Sierra Leone, stejně jako v Izraeli a Libanonu, budou požadovat okamžité zastavení útoků a uvalení zbraňového embarga na Izrael a Hizballáh. Účastníci také vyjádří solidaritu s civilisty postižených zemí a uctí oběti konfliktu.AI v ČR vyzývá českou veřejnost, aby v tento den alespoň na chvíli věnovala své myšlenky probíhajícímu konfliktu a lidem, které ohrožuje.Minulý týden vyslala AI do Izraele a Libanonu své výzkumné mise, které dokumentují porušování lidských práv.

21.5.2019

NE českým zbraním do Jemenu

Pomozte nám s fotokoláží, kterou upozorníme na nadcházejícím zbrojařském veletrhu IDET na nezodpovědný český vývoz zbraní do Jemenu.

6.2.2019

Jemen: Spojené arabské emiráty bezohledně zásobují ozbrojence zbraněmi. I těmi z Česka.

Amnesty International zjistila na základě vyšetřování pomocí otevřených zdrojů, že Spojené arabské emiráty (SAE) bezohledně vyzbrojují ozbrojené skupiny moderním vybavením. Tím může konflikt v Jemenu ještě více eskalovat.

31.1.2019

Sýrie povolila evakuaci raněných

25.1.2019

Venezuela: Více než 10 lidí zabito při protestech

Krize vyhnala do ulic tisíce lidí, tvrdé represivní zásahy policie a armády přinesly už několika lidem smrt.