Dobrá zpráva z Bahrajnu: Ebarhím Šaríf je na svobodě

Úspěch

Ebarhíma Šarífa, jednoho ze třinácti opozičních aktivistů, nespravedlivě uvězněných v Bahrajnu, 19. 6. 2015 propustili z vězení. Poté, co si odseděl tři čtvrtiny trestu, obdržel královskou milost.

Amnesty International s Ebrahímem Šarífem mluvila krátce poté, co se dostal na svobodu. Prohlásil, že je za propuštění velmi rád a vyjádřil poděkování Amnesty International za dlouholeté angažování v jeho případu. Poděkoval všem, kdo podepsali petici za jejich propuštění.

Řekl také, že jim podpora lidí kolem Amnesty ve vězení dodává sílu.

13.7.2017

Zůstaňme odvážní!

Žijeme ve věku strachu, rozdělení a démonizace. Po celém světě kolují jedovaté skazky a rétorika "nás proti nim" používaná k tomu, aby kolektivní vina za sociální a politické křivdy byla svalována na celé skupiny lidí. Ti, kteří se odváží postavit za lidská práva, jsou stále více a více napadáni. Alarmujícím způsobem jsou vystaveni obtěžování a zastrašování, pomlouvačným kampaním, špatnému zacházení a nezákonnému zadržování. Jsou dokonce zabíjeni - jen proto, že se postavili za to, co je správné.

4.7.2017

Hrdinové mezi námi

O odkazu zatčeného šéfa Amnesty Turecko Tanera Kiliçe.

3.7.2017

Liu Sia-po stále ve vězení

Velmi smutná zpráva přichází z Číny. U Liu Sia-po se rozvinula rakovina jater. Nyní je v nemocnici, přesto není, ani podmínečně, propuštěn. Rodina trvá na léčbě mimo vězení a Amnesty nadále tlačí na urychlené bezpodmínečné propuštění.

27.6.2017

Sinopsis k případu Siao-po