Ihar opustil Bělorusko a dál bojuje za práva homosexuálů ve své zemi

Ihar Cichanjuk, který byl v lednu 2013 zbit běloruskou policí za svou homosexuální orientaci, se již od incidentu domáhá prošetření případu. Místní úřady stále odmítají. Šéf kriminální vyšetřovací služby se nechal slyšet, že „gayové by měli být zabíjeni jako dobytek.“ V zemi dodnes není registrována jediná organizace na podporu LGBT komunity. Sám Cichanjuk Bělorusko opustil a doufá, že se mu podaří zvýšit mezinárodní povědomí o sílící homofobii v této postsovětské republice.

25.4.2018

LGBT+ komunita může mít na nadcházejícím fotbalovém šampionátu v Rusku problémy

Sáhnutí na zadek – 15 dní za mřížemi. Projevení náklonnosti – pokuta 5000 rublů. Pusa – deportace. Až takhle extrémní můžou být důsledky aplikace ruského zákona proti propagaci homosexuality. Amnesty na to poukazuje v nové kampani spojené s fotbalem.

3.4.2018

Láska je láska

Láska nezná diskriminaci a ani naše zákony by neměly. Připojte se ke kampani Jsme fér za rovné manželství pro všechny!

19.1.2018

2 osoby propuštěny na kauci, soudní proces bude pokračovat

Dva lidé zadržení v Egyptě v říjnu poté, co údajně mávali duhovou vlajkou – symbolem hnutí LGBT+ – na koncertu libanonské alternativní rockové kapely Mashrou ’Leila, jejíž zpěvák se hlásí k homosexuální orientaci, byli propuštěni na kauci ve výši 56,37 dolarů (1000 egyptských liber).

19.1.2018

USA sankcionovaly představitele Čečenska za stíhání gayů

USA použily tzv. Magnitského zákon, aby udělily čečenskému prezidentovi Ramzanovi Kadyrovovi trest za porušení lidských práv v poloautonomní ruské republice.