Ihar opustil Bělorusko a dál bojuje za práva homosexuálů ve své zemi

Ihar Cichanjuk, který byl v lednu 2013 zbit běloruskou policí za svou homosexuální orientaci, se již od incidentu domáhá prošetření případu. Místní úřady stále odmítají. Šéf kriminální vyšetřovací služby se nechal slyšet, že „gayové by měli být zabíjeni jako dobytek.“ V zemi dodnes není registrována jediná organizace na podporu LGBT komunity. Sám Cichanjuk Bělorusko opustil a doufá, že se mu podaří zvýšit mezinárodní povědomí o sílící homofobii v této postsovětské republice.

26.7.2018

Prague Pride 2018 s Amnesty

Živá knihovna nabídne rozhovory s LGBT+ osobnostmi, Romem i bezdomovci. V průvodu upozorníme na práva gayů a leseb v Rusku, na stánku bude „cestovka.“

24.7.2018

Zúčastněte se letošního Prague Pride s Amnesty International ČR!

Letošní průvod s Amnesty se ponese ve znamení zápasu o lidská práva. Fotbalovou tématikou přiblížíme ruský zákon známý jako „zákon o homosexuální propagandě,“ který dosáhl neslavného pátého výročí! Stal se nástrojem pro trestání těch, kteří - podle úřadů - prosazují netradiční sexuální vztahy. Sáhnutí na zadek – 15 dní za mřížemi. Projevení náklonnosti? Pokuta 5000 rublů. Pusa – deportace. Takhle extrémní můžou být důsledky aplikace zákona

18.7.2018

Bělorusko: Absurdní pokuta pro LGBT+ aktivistku za „masový protest“

Běloruské autority po perzekuci nenásilné LGBT+ aktivistky dosáhly nového dna.

9.7.2018

Aktivisti v Moskvě během MS ve fotbale tvoří "živou" LGBT vlajku