Ihar opustil Bělorusko a dál bojuje za práva homosexuálů ve své zemi

Ihar Cichanjuk, který byl v lednu 2013 zbit běloruskou policí za svou homosexuální orientaci, se již od incidentu domáhá prošetření případu. Místní úřady stále odmítají. Šéf kriminální vyšetřovací služby se nechal slyšet, že „gayové by měli být zabíjeni jako dobytek.“ V zemi dodnes není registrována jediná organizace na podporu LGBT komunity. Sám Cichanjuk Bělorusko opustil a doufá, že se mu podaří zvýšit mezinárodní povědomí o sílící homofobii v této postsovětské republice.

10.2.2020

Rusko: prominentní investigativní novinářka a právnička napadené během návštěvy v Čečensku

V Grozném 6. února napadli dvě lidskoprávní aktivistky. Jednou z nich je novinářka Jelena Milašinová.

16.12.2019

Podle čenstochovského prokurátora duhová svatozář náboženství nehanobí

Elžbieta Podlešná, která byla obviněna z hanobení náboženství, je stále ještě vyšetřována. Dobrou zprávou zatím zůstává rozhodnutí čenstochovského prokurátora, že vyobrazení jako takové náboženství nehanobí.

6.8.2019

Amnesty na Prague Pride nechá nahlédnout do životů menšin a uspořádá „teplou“ veselku uprostřed Václaváku

Společná svatba heterosexuálů, gayů a leseb i možnost nahlédnout do životů menšin. To vše nabídne Amnesty na letošním Prague Pride.

24.7.2019

Podlešná u soudu napadla žalobu policie

Podlešná společně se svým advokátem u soudu napadla žalobu policie.