Ihar opustil Bělorusko a dál bojuje za práva homosexuálů ve své zemi

Ihar Cichanjuk, který byl v lednu 2013 zbit běloruskou policí za svou homosexuální orientaci, se již od incidentu domáhá prošetření případu. Místní úřady stále odmítají. Šéf kriminální vyšetřovací služby se nechal slyšet, že „gayové by měli být zabíjeni jako dobytek.“ V zemi dodnes není registrována jediná organizace na podporu LGBT komunity. Sám Cichanjuk Bělorusko opustil a doufá, že se mu podaří zvýšit mezinárodní povědomí o sílící homofobii v této postsovětské republice.

21.6.2017

Nepál: Bezohledným náborářům je ponechána volnost k vykořisťování migrantů

Podle zprávy, kterou dnes zveřejnila Amnesty International, selhává nepálská vláda při kontrole bezuzdného klamání a vydírání v záležitosti pracovních náborů v zemi, čímž vystavuje přistěhovalecké pracovníky riziku nucené práce v cizině a zanechává je s ohromnými dluhy.

14.6.2017

Saudská Arábie: Trumpova návštěva dává zelenou porušování lidských práv

Podle toho, jak americký prezident Donald Trump vystupuje na své první zahraniční návštěvě na summitu v Rijádu v Saudské Arábii, budou jeho diskuzím s představiteli států Perského zálivu a arabskými státy dominovat boj proti terorismu a bezpečnost.

28.4.2017

Zbraně pod kontrolou: Jak by dopadla Praha?

Galerie ARTWALL společně s Amnesty připravila výstavu na téma nezodpovědného vývozu zbraní z Česka.

19.9.2016

Výzva vládě ČR: Saúdská Arábie nemůže porušovat mezinárodní právo

V Ženevě se v září 2016 konalo 33. zasedání Rady OSN pro lidská práva. Amnesty International proto apeluje na vládu České republiky, aby podpořila výzvu k přezkoumání případů porušování lidských práv v Jemenu a zaslala jí níže uvedený dopis.