Případy násilí bezpečnostních složek se týkají i dětí

Protivládní protesty skončily na začátku července 2013 svržením prezidenta Morsího. Mnoho nezávislých zdrojů se ale shoduje, že se situace s nástupem nové vlády generála el-Sisiho nezlepšila. Na vzestupu jsou případy násilí páchaného příslušníky bezpečnostních složek. Mezinárodní federace pro lidská práva (FIDH) oznámila, že pravděpodobnost sexuálního napadení po zadržení je extrémně vysoká. Běžná jsou rovněž znásilnění zadržených dětí. Pohrůžka sexuálním násilím je používána pro donucení ke spolupráci s úřady. Sisi sice slíbil se situací něco udělat, podle FIDH jde ale vzhledem k počtu zapojených státních zaměstnanců o pokrytectví.

13.11.2018

Přibývá dětí s ADHD. Můžou za to i chemická barviva nebo styl výchovy, říká terapeut

26.11.2018

Týden.cz k Mezinárodnímu dni proti násilí na ženách

30.10.2017

Venezuela: Represe v obýváku

Venezuelské úřady rozšířily svůj arzenál represí: zahájily vlnu nelegálních razií v domovech občanů podezřelých z disentu. Právě opozičně smýšlející lidé se minulý týden stali laureáty Sacharovovy ceny od Evropského parlamentu.

17.10.2017

Dotované jídlo významně ovlivňuje školní docházku, do programu se však nezapojují všechny kraje

Nová analýza „Obědy zdarma v předškolním a školním vzdělávání“ ukázala, že téměř tři čtvrtiny dotázaných ředitelů mateřských a základních škol vidí pozitivní dopady dotovaného stravného. Zároveň má tento typ dotací zcela mimořádnou podporu veřejnosti. Analýzu pro Nadaci OSF vypracovala agentura MEDIAN.