Případy násilí bezpečnostních složek se týkají i dětí

Protivládní protesty skončily na začátku července 2013 svržením prezidenta Morsího. Mnoho nezávislých zdrojů se ale shoduje, že se situace s nástupem nové vlády generála el-Sisiho nezlepšila. Na vzestupu jsou případy násilí páchaného příslušníky bezpečnostních složek. Mezinárodní federace pro lidská práva (FIDH) oznámila, že pravděpodobnost sexuálního napadení po zadržení je extrémně vysoká. Běžná jsou rovněž znásilnění zadržených dětí. Pohrůžka sexuálním násilím je používána pro donucení ke spolupráci s úřady. Sisi sice slíbil se situací něco udělat, podle FIDH jde ale vzhledem k počtu zapojených státních zaměstnanců o pokrytectví.

16.11.2016

Amnesty slaví 25 let v Česku - třeba i novinami!

NOVÉ PROSINCOVÉ ČÍSLO (4) PRÁVĚ DORAZILO!!! Přečtěte si občasník o novinkách i historii Amnesty, který připravují aktivisti z Brna!

19.9.2016

Amnesty k summitům OSN o uprchlících a migrantech

OSN má za cíl koordinovaný a humánnější postup zemí směrem k uprchlíkům. V úterý pořádá summit o uprchlících i prezident USA Obama.

12.6.2016

Ne v mém telefonu!

Amnesty International ČR u příležitosti SVĚTOVÉHO DNE PROTI DĚTSKÉ PRÁCI upozornila na děti, které v Demokratické republice Kongo těží kobalt používaný třeba do baterií chytrých telefonů věhlasných značek.

8.6.2016

Egypt: dodávky zbraní porušují Smlouvu o obchodu se zbraněmi a může docházet k jejich zneužití

Prakticky polovina členských států EU nedodržuje výzvu zastavit dodávky zbraní a vojenského materiálu do Egypta, které bylo schváleno Radou EU v srpnu 2013.