Chen Zhenping na svobodě!

Úspěch

Máme velkou radost, že se s vámi můžeme podělit o dobré zprávy. Vězenkyně svědomí, paní Čchen Čen-ping (Chen Zhenping) je na svobodě. Obdrželi jsme dopis od její dcery, paní Zhaoyu Jin z Finska, že se její matce podařilo uprchnout. Zároveň nám v dopise děkovala za podporu, kterou její matka od vás všech dostala.

Podpisy vás všech mají smysl, paní Čchen je již čtvrtou adoptovanou vězeňkyní Brněnské skupiny AI, která je na svobodě a se kterou jsme v kontaktu. I od ní jsme obdrželi zpětnou vazbu o změně přístupu v procesu vedoucího k propuštění,

O dalších detailech vás budeme již brzy informovat!

Níže si můžete přečíst dopis od Zhaoyu Jin, který je adresovaný vám všem, kteří jste se podíleli na propuštění paní Čchen:

Hi,

Thank you all for your effort. My mother escaped from China with the help of a friend and arrived Bangkok in August. She arrived Helsinki on Oct 9. We are together in my home now. Thank you everyone!!!

She is in good mood, but the health situation is still in the process of recovering. The anus prolapse and always bleeding lot after went to toilet. But we believe she will be ok.

Thank you all again for your support and help!!!

We are truly appreciated. We are lucky because we have your support. But there are still hundreds thousands of Falun Gong practitioners are detained in prison or labor camps in China. They are suffering torture and even in the risk of organ harvesting. Hope you all could continue concerning the detained Falun Gong practitioners and help them out of the dangerous as soon as possible.

Thanks a lot!!!

My mother wanna to say to Amnesty your group THANK ALL OF YOU!!! You guys have done good job! then today she can alive meet us.

Now me and my sister will take good care of her,do not worry any more :)

Once again, we thank you very much!!

Later when her health geting better and better, She want to visit you face to face say THANK YOU!

Best wishes

Zhaoyu Jin

15.2.2018

Teodora Vasquézová z El Salvadoru je na svobodě!

Měla být ve vězení 30 let, po 11 je volná. Bojovali jsme za ni při Maratonu psaní dopisů 2015.

21.2.2018

Etiopie: Eskinder Nega propuštěn!

Minulý týden etiopský novinář a vězeň svědomí Amnesty International Eskinder Nega vyšel z vězení jako svobodný člověk, když jemu a dalším 745 vězňům udělili vládní milost. 25. března byl znoviu vzat do vazby, nicméně 5. dubna 2018 se stal znovu volným.

8.8.2017

Ali Feruz zatím vydán nebude

14.12.2017

Další úspěch Amnesty: Vězni svědomí z Krymu propuštěni.