Naděje na propuštění

Dne 8. října 2015 zasedal Tambovský krajský soud, aby projednal požadavky Jevgenije Vitiška.

V těchto požadavcích se Vitiško odvolává proti rozhodnutí okresního soudu, který zamítl jeho předčasné propuštění a také žádost o amnestii. Krajský soud jeho odvolání podpořil a případ vrátil k přezkoumání okresnímu soudu. Je zde velká naděje, že by mu mohl trest snížit. Proti tomu je ovšem žalobce, který trvá na tom, že případ musí být předán zpět okresnímu soudu.

Na základě kladného posudku od vedení trestanecké kolonie, podal Vitiško dne 15. října 2015 další žádost o propuštění. Jeho kolega se nechal slyšet, že tento posudek byl nejspíše hlavním důvodem, proč se Vitiško odhodlal žádost znovu podat. Celá tato situace naznačuje tomu, že by mohl být propuštěn ještě před 20. listopadem. Žádné konečné datum ale ještě nebylo stanoveno. Mezinárodní apel, by v této fázi případu mohl být velmi užitečný.

Našim Moskevským kolegům se podařilo s Vitiškem nedávno spojit, když volal do jejich kanceláře a děkoval všem za jeho podporu. Obzvláště zmínil obdržené dopisy od pobočky Amnesty International v New Jersey. Jelikož studuje angličtinu, tak z vězení odpovídal na dopisy z UK a USA, nikdy mu ale nepřišla odpověď. Domnívá se, že je vedení trestanecké kolonie neodesílalo. Také nám sdělil, že vedení hrozilo, že si najme překladatele pro jeho zahraniční korespondenci a Vitiško ho bude muset zaplatit. Toto se ale, podle jeho názoru, nejspíše nestane.

10.6.2019

1 168 694 lidí po celém světě podepsaly petici za propuštění Nasrín Sotudíové z vězení.

Děkujeme za každý podpis!

28.11.2018

Soud zamítl propuštění na kauci

Soud dne 26. 11. zamítl žádost o propuštění Ojuba na kauci.

20.3.2019

Giyas Ibrahimov a Bayram Mammadov, mladí aktivisté z Ázerbájdžánu jsou konečně na svobodě!

Mladí aktivisté byli propuštěni na základě prezidentské milosti udělené 16. března 2019.

11.1.2019

Johan Teterissa je volný