I nadále zůstává Narges ve vězení

Narges Mohammadi byla převezena z teheránské věznice Evin do nemocnice 11. října po té, co utrpěla záchvat. Trpí totiž plicní embólií (krevní sraženina v plicích) a neurologickou poruchou, která může mít za následek záchvaty a dočasné částečné ochrnutí. Její léčba byla narušena dne 28. října, když byla navrácena do věznice Evin, proti doporučení svého lékaře. Její manžel, Taghi Rahamani, řekl, že jí úřady nechaly spoutat k nemocničnímu lůžku již po několika dnech v nemocnici. Po celou dobu byli u dveří, i uvnitř místnosti, důstojníci. Narges Mohammad dosud nebylo dovoleno telefonovat se svými dětmi, osmiletými dvojčaty, které se přestěhovaly do zahraničí žít s jejich otcem, protože v Íránu není nikdo, kdo by se o ně postaral. Od chvíle, kdy Narges mluvila se svými dětmi naposledy, uběhly tři měsíce.

3.7.2017

Liu Sia-po stále ve vězení

Velmi smutná zpráva přichází z Číny. U Liu Sia-po se rozvinula rakovina jater. Nyní je v nemocnici, přesto není, ani podmínečně, propuštěn. Rodina trvá na léčbě mimo vězení a Amnesty nadále tlačí na urychlené bezpodmínečné propuštění.

11.4.2016

Soudní slyšení Narges Mohammadiové se bude konat 20. dubna

19.11.2016

Rosmit Mantilla propuštěn!

Rosmit Mantilla byl ve čtvrtek večer propuštěn!

5.8.2016

Domácí vězení prodlouženo a Natálie děkuje za podporu!