I nadále zůstává Narges ve vězení

Narges Mohammadi byla převezena z teheránské věznice Evin do nemocnice 11. října po té, co utrpěla záchvat. Trpí totiž plicní embólií (krevní sraženina v plicích) a neurologickou poruchou, která může mít za následek záchvaty a dočasné částečné ochrnutí. Její léčba byla narušena dne 28. října, když byla navrácena do věznice Evin, proti doporučení svého lékaře. Její manžel, Taghi Rahamani, řekl, že jí úřady nechaly spoutat k nemocničnímu lůžku již po několika dnech v nemocnici. Po celou dobu byli u dveří, i uvnitř místnosti, důstojníci. Narges Mohammad dosud nebylo dovoleno telefonovat se svými dětmi, osmiletými dvojčaty, které se přestěhovaly do zahraničí žít s jejich otcem, protože v Íránu není nikdo, kdo by se o ně postaral. Od chvíle, kdy Narges mluvila se svými dětmi naposledy, uběhly tři měsíce.

9.1.2019

Cardetu nesmí ve vězení navštěvovat rodina

11.1.2019

Pákistánská křesťanka zatím zůstává v ochranné vazbě

10.1.2019

I po 17 letech zůstává věznice Guantánamo hrozbou pro lidská práva

V předvečer výročí otevření vězení připomíná Amnesty důvody pro jeho okamžité uzavření.

17.4.2018

Blogger Druklo propuštěn, přesto případ sledujeme.

Podle zpráv, které jsme dostali, je Druklo volný, nicméně zůstává pod policejním dohledem. proto jeho případ budeme nadále sledovat.