I nadále zůstává Narges ve vězení

Narges Mohammadi byla převezena z teheránské věznice Evin do nemocnice 11. října po té, co utrpěla záchvat. Trpí totiž plicní embólií (krevní sraženina v plicích) a neurologickou poruchou, která může mít za následek záchvaty a dočasné částečné ochrnutí. Její léčba byla narušena dne 28. října, když byla navrácena do věznice Evin, proti doporučení svého lékaře. Její manžel, Taghi Rahamani, řekl, že jí úřady nechaly spoutat k nemocničnímu lůžku již po několika dnech v nemocnici. Po celou dobu byli u dveří, i uvnitř místnosti, důstojníci. Narges Mohammad dosud nebylo dovoleno telefonovat se svými dětmi, osmiletými dvojčaty, které se přestěhovaly do zahraničí žít s jejich otcem, protože v Íránu není nikdo, kdo by se o ně postaral. Od chvíle, kdy Narges mluvila se svými dětmi naposledy, uběhly tři měsíce.

22.4.2020

16 aktivistů propuštěno, další zůstávají ve vězení

Šestnáct nikaragujských aktivistů zadržených v listopadu 2019 za to, že dali vodu skupině lidí držících hladovku je na svobodě.

20.3.2020

Írán: Omilostnění vězňů jsou vítaná, ale další stovky těch, kteří by měli být svobodni, zůstávají ve vězení

Desetitisíce lidí Írán propustí přeplněných věznic. Kvůli svátkům i koronaviru.

18.7.2019

Novináři ve vězení drží hladovku!

Dva z novinářů, Sanaz Alahyariová a její manžel Amirhossein Mohammadifar ve vězení od 4.7. drží hladovku na protest proti jejich několikaměsíčnímu věznění.

18.3.2019

Nenecháme Nasrín Sotudíovou trpět ve vězení!

Na íránské ambasádě jsme předali 6000 podpisů a upozornili na nesmyslnost vězení a bičování pro lidskoprávní právničku.