Kosenko může být propuštěn do domácí léčby

Soud dnes podpořil rozhodnutí psychiatrické kliniky, ve které se Michajl Kosenko léčil, a rozhodnul, že Michail již nemusí podstupovat léčbu v nemocnici. Měl by být propuštěn a pokračovat v léčbě doma. Státní zástupce proti rozsudku protestoval a snažil se jej změnit, ale tyto požadavky byly odmítnuty. Kancelář státního zástupce se stále může do deseti dnů proti tomuto rozhodnutí odvolat. Pokud tak neučiní, rozhodnutí nabude platnosti a do měsíce bude Michajl propuštěn. Ruská stránka Grani.ru citovala Xenii Kosenko, která řekla, že „do poslední chvíle nevěřila, že rozhodnutí bude kladné.“ Všem podporovatelům také poděkovala prostřednictvím Facebooku a dodala, že doufá, že příště už jim Michajl bude moci poděkovat sám.

16.3.2019

Rusko: domácí vězení Anastasie se prodlužuje, pronásledování opozičních aktivistů se rozšiřuje

"Trestní řízení proti Anastasii je chybné, ruské úřady vytvářejí nenávistný precedens" - tvrdí Marie Struthers, ředitelka kanceláře Amnesty International pro východní Evropu a centrální Asii.

4.4.2019

Aktivista Bayram Mammadov byl na základě smyšlených obvinění znovu zatčen

Azerbajdžánský aktivista Bayram Mammadov byl zadržen 30. března a odsouzen k 30 dnům správní vazby za odpor vůči policejním příkazům. Amnesty International věří, že obvinění jsou vykonstruovaná.

17.4.2018

Blogger Druklo propuštěn, přesto případ sledujeme.

Podle zpráv, které jsme dostali, je Druklo volný, nicméně zůstává pod policejním dohledem. proto jeho případ budeme nadále sledovat.

27.12.2017

Rafis Kašapov je na svobodě

Dne 27. prosince 2017 byl tatarský aktivista Rafis Kašapov propuštěn z vězení poté, co si odpykal tříletý trest. Ten si vysloužil za kritiku ruského prezidenta Vladimira Putina a vládu Ruské federace, zejména kvůli jejich současnému přístupu k Ukrajině.