Kosenko může být propuštěn do domácí léčby

Soud dnes podpořil rozhodnutí psychiatrické kliniky, ve které se Michajl Kosenko léčil, a rozhodnul, že Michail již nemusí podstupovat léčbu v nemocnici. Měl by být propuštěn a pokračovat v léčbě doma. Státní zástupce proti rozsudku protestoval a snažil se jej změnit, ale tyto požadavky byly odmítnuty. Kancelář státního zástupce se stále může do deseti dnů proti tomuto rozhodnutí odvolat. Pokud tak neučiní, rozhodnutí nabude platnosti a do měsíce bude Michajl propuštěn. Ruská stránka Grani.ru citovala Xenii Kosenko, která řekla, že „do poslední chvíle nevěřila, že rozhodnutí bude kladné.“ Všem podporovatelům také poděkovala prostřednictvím Facebooku a dodala, že doufá, že příště už jim Michajl bude moci poděkovat sám.

17.4.2018

Blogger Druklo propuštěn, přesto případ sledujeme.

Podle zpráv, které jsme dostali, je Druklo volný, nicméně zůstává pod policejním dohledem. proto jeho případ budeme nadále sledovat.

9.8.2017

Lim Hyeon-soo by měl být volný!

Agentura Reuters informovala, že by měl být pastor propuštěn 9. 8. na svobodu údajně z humanitárních důvodů!

25.4.2017

Keywan Karimi propuštěn!

Podle sdělení agentury HRANA (Human Rights Activists News Agency) byl íránský režisér Keywan Karimi propuštěn 19. dubna na svobodu.

3.7.2017

Liu Sia-po stále ve vězení

Velmi smutná zpráva přichází z Číny. U Liu Sia-po se rozvinula rakovina jater. Nyní je v nemocnici, přesto není, ani podmínečně, propuštěn. Rodina trvá na léčbě mimo vězení a Amnesty nadále tlačí na urychlené bezpodmínečné propuštění.