Koshenko might be released into home treatment

Today, Checkhov town court in Moscow region supported a request by the psychiatric hospital where Mikhail Kosenko is being treated and ruled that Mikhail no longer needs to be treated in a hospital but could be discharged and continued his treatment at home. The prosecutor's office tried to contest the judgement; the requests, however, were rejected. The prosecutor's office can still appeal against this court decision within 10 days. If not, than the decision comes into force and within month from that Mikhail will be released. Russian website Grani.ru quoted Ksenia Kosenko who said that she "did not believe until the last moment that the decision will be positive." She also posted a thanking message on her Facebook to all the supportem, adding that she hopes that the next time, Michail will be able to thank them by himself.

24.2.2020

Spojené státy americké: Skandální zamítnutí víz pro ředitele agentury Forensic Architecture

Vláda USA by měla zrušit rozhodnutí odebrání víz renomovanému vyšetřovateli v oblasti lidských práv Eyalovi Weizmanovi.

25.11.2019

Přední světoví umělci vytvořili díla na podporu boje za lidská práva

Vznikla unikátní kolekce současného umění Art 19 - Box One. Její prodej podpoří Amnesty.

29.7.2019

USA: Zadržování dětí na útěku v hrozných podmínkách

Spojené státy nesmyslně zadržují tisíce dětí na útěku v zařízení Homestead na Floridě. Politika vedené vládou USA místo ochrany dětí, volí spíše jejich bezdůvodné trestání.

11.1.2019

Výzkumná zpráva o uprchlické situaci ve Středomoří v roce 2018