Trest pro Meriam nebude v nejbližší době vykonán

27. května porodila Meriam Yehya Ibrahim holčičku ve vězeňské klinice. V současné době zůstává ve vězení spolu se svými dvěma dětmi. Trest, který byl Meriam uložen, nebude vykonán ihned. Podle súdánského trestního zákoníku nemůže být žena, která je v pokročilém těhotenství, popravena před tím, než dítě porodí a bude se o něj dva roky starat. Více než 1.012.765 lidí po celém světě vyjádřili svou podporu a zapojili se v kampani Amnesty International pro okamžité a bezpodmínečné propuštění Meriam. Tamější tým monitoruje situaci Meriam i její rodiny.

21.4.2020

Trest smrti v roce 2019: Saúdská Arábie popravila v uplynulém roce rekordní počet lidí. Ve světě ale čísla poprav klesají.

Prudký nárůst poprav v Saúdské Arábii, Iráku, Jižním Súdánu a Jemenu narušil celosvětový trend poklesu. Počet poprav ve světě se ale snížil o 5 % - dosáhl nejnižší úrovně za 10 let.

10.10.2019

Malajsie: Nespravedlivé soudní procesy, tajné tresty smrti a odsouzení za drogové přestupky odhalují krutost trestu smrti

Je Světový den proti trestu smrti. Malajsie musí s novou legislativou začít plnit slib ohledně jeho zrušení.