Meriam’s sentence will not be carried out immediately

On 27 May Meriam Yehya Ibrahim gave birth in a prison clinic. She currently remains in detention with her two children. Meriam’s sentence will not be carried out immediately. According to Sudan’s Criminal Code, a woman that is heavily pregnant cannot be executed before giving birth to her child and nursing him or her for two years. More than 1,012,765 people from all over the world have shown their support and took action in Amnesty International campaign for Meriam's immediate and unconditional release. The country team is monitoring the situation of Meriam and her family.

14.5.2019

Asia Bibiová je konečně volná!

Pákistánská křesťanka Asia Bibiová se bezpečně dostala z Pákistánu do Kanady, kde získala azyl. Informaci 8. května oznámil její právník. O den později zprávu potvrdilo i pákistánské ministerstvo zahraničních věcí. Bibiová už se v Kanadě setkala se svými dětmi.

10.4.2019

Trest smrti v roce 2018: Dramatický pokles v celosvětových popravách

Celosvětové popravy poklesly o 31% a dosáhly nejnižší úrovně nejméně za dekádu. Několik zemí ale zaznamenalo nárůst v popravách - Bělorusko, Japonsko, Singapur, Jižního Súdán nebo USA. Thajsko obnovilo popravy, Srí Lanka hrozila, že ho bude následovat. Čína zůstala největším světovým popravčím, následovaná Íránem, Saúdskou Arábií, Vietnamem a Irákem.

11.1.2019

Pákistánská křesťanka zatím zůstává v ochranné vazbě

2.1.2019

Trest smrti: Globální zrušení je blíž, než kdy jindy!

Dobré zprávy do nového roku: Rekordní počet 121 zemí hlasoval v prosinci na Valném shromáždění OSN pro ukončení poprav.