Meriam’s sentence will not be carried out immediately

On 27 May Meriam Yehya Ibrahim gave birth in a prison clinic. She currently remains in detention with her two children. Meriam’s sentence will not be carried out immediately. According to Sudan’s Criminal Code, a woman that is heavily pregnant cannot be executed before giving birth to her child and nursing him or her for two years. More than 1,012,765 people from all over the world have shown their support and took action in Amnesty International campaign for Meriam's immediate and unconditional release. The country team is monitoring the situation of Meriam and her family.

25.10.2019

Bangladéš: Trest smrti pro 16 lidí v případu Nusrat Rafiové nic nevyřeší

Ředitel české Amnesty komentuje odsouzení 16 lidí k trestu smrti v Bangladéši.

10.10.2019

Malajsie: Nespravedlivé soudní procesy, tajné tresty smrti a odsouzení za drogové přestupky odhalují krutost trestu smrti

Je Světový den proti trestu smrti. Malajsie musí s novou legislativou začít plnit slib ohledně jeho zrušení.

27.5.2019

Blesk.cz: Saúdská Arábie chystá novou vlnu poprav

14.5.2019

Asia Bibiová je konečně volná!

Pákistánská křesťanka Asia Bibiová se bezpečně dostala z Pákistánu do Kanady, kde získala azyl. Informaci 8. května oznámil její právník. O den později zprávu potvrdilo i pákistánské ministerstvo zahraničních věcí. Bibiová už se v Kanadě setkala se svými dětmi.