Skvělá zpráva: Š' Tchao byl předčasně propuštěn z vězení!

15 měsíců před vypršením trestu byl z vězení propuštěn čínský disident a novinář Š' Tchao. Novinář si odpykával desetiletý trest vězení kvůli e-mailu, který odeslal do zahraničí. Popsal v něm instrukce čínské vlády, jakým způsobem smějí novináři psát o zásahu na náměstí Nebeského klidu z roku 1989. Čínské úřady ho za to obvinily z „vyzrazení státního tajemství“. Š' Tchao poslal zprávu do USA prostřednictvím společnosti Yahoo. Ta připustila, že čínským úřadům poskytla informace o držiteli účtu. Soudní proces se konal za “zavřenými dveřmi” a trval jenom dvě hodiny. Disident byl ve vězení pod přísným dohledem a každá návštěva rodiny vyžadovala zvláštní souhlas ředitele věznice. Ve vězení čelil řadě nejrůznějších omezení. Jeho osud česká Amnesty sledovala od roku 2011, kdy se stal jednou z tváří kampaně za nespravedlivě vězněné “3 minuty stačí”. Děkujeme všem, kteří s námi čínského disidenta podpořili.

1.4.2017

Petr Jašek děkuje Amnesty!

Petr Jašek byl dne 26. 2. propuštěn. Děkujeme všem za podporu! Stále však požadujeme propuštění Hassana A. Kodiho a Abdulmona Abdumawla.

1.2.2017

Je to opravdu hlavně o Trumpovi?

1.2.2017

Spojené státy americké: Boj proti uprchlíkům

Generální tajemník Amnesty ke krokům Donalda Trumpa.

Reflex: Američané při protestech proti Trumpově politice vzpomínají i na Havla