Na svobodě nebyla ani den, zatkly ji i s rodinou přímo na letišti

Den po propuštění úřady na letišti v Chartúmu Súdánku opět zatkly. Zadržena byla společně s manželem a dětmi. Podle nejnovějších zpráv bylo zatčení pouze dočasné a celá rodina je údajně v bezpečí. Zatím ale nikdo neví, kde se rodina nachází. Neověřené informace o průběhu zásahu jsou znepokojující - rodinu včetně ročního Martina a novorozené Mayi přímo z letiště odvezlo asi 40 agentů Národní zpravodajské a bezpečností služby. Říká se jim "Agenti strachu," protože často ukrývají zatčené neznámo kde a tam je mučí. Zatčení "v zájmu národní bezpečnosti" přitom nemusí projednávat soud. Sledujte prosím s námi nadále tento případ, brzy Vás budeme informovat o vývoji a možnostech, jak Meriam pomoci. Pokud to bude možné, odcestují všichni v nejbližších dnech do USA. Situaci budeme dál pečlivě monitorovat. Amnesty International ČR bude zároveň i nadále naléhat na súdánské orgány, aby zrušily ustanovení, která kriminalizují činy odpadlictví od víry a cizoložství, a aby zavedly moratorium na popravy jako první krok na cestě ke zrušení trestu smrti v Súdánu.

9.1.2019

ČT: Austrálie udělí azyl Saúdské Arabce, která prchá před rodinou kvůli islámu

29.1.2019

Aasia Bibi je konečně volná!

11.1.2019

Johan Teterissa je volný

19.1.2018

USA sankcionovaly představitele Čečenska za stíhání gayů

USA použily tzv. Magnitského zákon, aby udělily čečenskému prezidentovi Ramzanovi Kadyrovovi trest za porušení lidských práv v poloautonomní ruské republice.