Dobrá zpráva z Íránu

Úspěch

Z vězení byla předčasně propuštěna íránská lidskoprávní aktivistka a právnička Nasrín Sotudíová! Amnesty International ji prohlásila vězenkyní svědomí v září 2010, kdy byla kvůli své činnosti odsouzena k šestiletému trestu vězení. Od té doby AI požadovala její propuštění. Děkujeme Vám za podporu nespravedlivě uvězněných lidí. Vaše podpisy opravdu pomáhají.

10.9.2017

Zákon ve službách perzekuce

Úřady mnoha zemí na celém světě stále častěji zneužívají trestní, občanské i správní právní předpisy za účelem perzekuce obhájců lidských práv a pokoušejí se tak postavit jejich aktivity mimo rámec zákona a odradit je od pokračování v takových aktivitách.

31.8.2017

Vyběhni s bezprávím

Amnesty pořádá lidskoprávní orienťák mezi ambasádami. Běžci i neběžci budou moct originálním způsobem poukázat na porušování lidských práv v konkrétních zemích.

27.8.2017

Cenzura a obránci lidských práv

Počítačová cenzura je v současné době globálním fenoménem, který se neomezuje pouze na blokování jednotlivých webových stránek. Během roku 2016 byli celkem v 55 státech lidé zatýkáni pouze za to, co řekli prostřednictvím internetu.

17.8.2017

ČT24 připomíná 5 let od rozsudku nad Pussy Riot