Už jen rok ve vězení? Dopisy od Amnesty zabraly

Úspěch

Ve vězení měl strávit 17 let. Nespravedlivě. Teď je ale i díky Amnesty všechno jinak. Barmský lékař Tun Aung si už ve vězení odseděl dva roky. Teď ale do Amnesty přišel dopis od předsedy barmské Národní komise pro lidská práva (MNHC) Sita Myainga. Ten v dopise potvrdil výrazné snížení trestu pro Aunga a uvedl: „Dopisy z nejrůznějších poboček Amnesty International, které mimo jiné požadovaly okamžité a bezpodmínečné propuštění Tun Aunga, MNHC přijala. Po důkladném přezkoumání tyto dopisy komise předala příslušným úřadům, aby se vyjádřeným znepokojením dostalo pečlivého zvážení.“ Výsledkem je, že má Barmánec přístup k lékařské péči, může ho navštěvovat rodina a ve vězení zůstane maximálně jeden rok. Amnesty Tun Aunga podpořila v rámci kampaně Maraton psaní dopisů 2013.

24.5.2018

Oleg Sencov drží hladovku - posílejte solidární dopisy

Ukrajinský režisér odsouzený v Rusku na 20 let za "terorismus" kvůli kritice ruské okupace Krymu chce spravedlnost pro všechny ukrajinské politické vězně.

28.5.2018

Deník Referendum o Tašiho rozsudku

27.10.2017

Su Čchang-lan propuštěna!

Su Čchang-lan byla ve čtvrtek 26. 10 propuštěna z detenčního zařízení, kde byla tři roky držena.

15.2.2018

Teodora Vasquézová z El Salvadoru je na svobodě!

Měla být ve vězení 30 let, po 11 je volná. Bojovali jsme za ni při Maratonu psaní dopisů 2015.